MEDIA BOYCOT

Voetbal is een spelletje om plezier te hebben, althans dat was het tot voor kort voor onze jongens en voor ons!

Ook vandaag was het weer een thriller als vanouds. De jongens hebben echt alles gegeven maar uiteindelijk was het net niet genoeg en moesten we genoegen nemen met een 2-3 verlies. Natuurlijk is dit voor onze youngsters een mentale tik, en ja, het zal tijd nodig hebben om de afwezigheid van Vakkie Youth wederom een plekje te geven, maar op dit moment is er meer wat er zich in de koppies van onze jeugdige idolen afspeelt.

Wat namelijk iets meer dan een jaar geleden begon als een leuke hobby is inmiddels verworden tot één groot mediacircus. We zien ze lopen, iedere wedstrijd weer. De scouts van profclubs en de louche spelersmakelaars. Er gaan nu zelfs al geruchten dat het bestuur zich heeft ingelaten met buitenlandse investeringsmaatschappijen. Het geld is blijkbaar nog het enige wat telt, maar lieve mensen, dat doet iets met onze voormalige pretmakers.

Terugkijkend waren er al de voortekenen. Zaten onze volwassen kleuters enkele maanden geleden nog lekker binnen te spelen, zien we nu dat onze toekomstige vedetten om de haverklap naar buiten willen. De meer oppervlakkige critici zullen dit aan het betere lenteweer wijten, maar de door ons ingeschakelde psychologen classificeren dit als typisch vluchtgedrag. Zo was ook in het verleden een fruithapje nog aan de orde van de dag, maar wordt er momenteel meerdere keren per week om een ijsje gebedeld. Dit emotionele eetpatroon doet pijn om naar te kijken en zelfs hun melktandjes beginnen ervan uit te vallen. We herkennen onze eigen oogappeltjes gewoon niet meer!

Ze verdienen nu op jonge leeftijd al zoveel bakken met geld, terwijl ze gewoon nog niet bekwaam genoeg zijn om ermee om te gaan. Ze willen voetbalplaatjes, voetbalplaatjes en nog meer voetbalplaatjes en dat terwijl de spaarpotjes nog niet eens helemaal vol zitten. Het is ook niet niks. De groeiende aandacht vanuit de media, de wekelijkse druk om te presteren en dan ook nog het continue omhoog geprezen worden. De maatschappij verwacht dat deze kindsterretjes nu al volwassen mannen zijn en dito gedrag vertonen, maar wij zijn degenen die ze hieronder zien lijden en dus zeggen wij genoeg is genoeg!

We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn hiermee naar het bestuur gegaan. Daarbij aangegeven dat als we hier nog een positieve draai aan willen geven, we NU in moeten grijpen. Na een 3-daagse met onze bestuurders, met daarin open, heldere en vooral transparante gesprekken, bleken we duidelijk op één lijn te zitten. De eerder genoemde geruchten werden naar fabeltjesland verwezen en ook het bestuur gaf te kennen de ernst van de situatie in te zien. We hebben daarop besloten om nu naar buiten te treden met een gezamenlijk statement:

“WIJ WILLEN ONZE JONGENS TERUG”

Daarbij hebben we de volgende maatregelen genomen die vanaf heden ingaan:

  • *  Alle communicatie verloopt vanaf nu via de hoofdcoach;
  • *  Zowel de lokale als de landelijke interviews worden tot minimaal een jaar opgeschort;
  • *  Er wordt geen zitting meer genomen aan de tafel van Voetbal Inside. Ook niet nu het programma naar Talpa verhuist;
  • *  En waar eerder nog vol bombarie melding over werd gedaan, trekken we onze heldjes nu ook terug uit het 2e seizoen van ‘Curling met de Sterren’.

Voor voetbalminnend Nederland een bittere pil om te slikken, maar alles overwegend voor ons de enige manier om onze kanjers uit de spotlights te houden. Inmiddels zijn ook de Zundertse basisscholen geïnformeerd. Wij tolereren vanaf heden geen vriendjespolitiek en voortrekgedrag meer. We begrijpen dat het voor leraren en leraressen nu aanlokkelijk is om de populaire docent uit te hangen om zodoende over een paar jaar misschien gratis kaartjes voor het Camp Nou of Etihad Stadium te bemachtigen, maar we willen nu eerst weer een stabiele omgeving voor onze jongens creëren.

We onderkennen dat al het bovenstaande voor een flinke onrust zorgt. Daarom hebben we een moment geprikt waarop we een nadere toelichting en de mogelijkheid tot het stellen van vragen willen geven. We hebben ervoor gekozen dit op een externe locatie te doen, zodat de emoties vrij hun beloop kunnen gaan. De bijeenkomst staat gepland voor komende zaterdag om 09.00 uur bij ’t Zand in Tilburg. Geheel toevallig speelt onze JO8-2 op het veld ernaast tegen de plaatselijke JO8. Wellicht dat jullie daar dan ook een kijkje kunnen nemen en daarbij zelfs Vakkie Youth tegen het lijf kunnen lopen. Voor koud water wordt gezorgd.

Vooralsnog hopende op uw begrip. Tot zaterdag!

 

Ps. het delen van deze artikelen is ok, maar hou het alsjeblieft binnen de club!