MB JO11-1 vs. BSC JO11-4 Na een moeilijk seizoenstart op de weg terug.

Tot nu toe verloopt de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de mannen erg moeizaam. Maar er was afgelopen week zeer fel en op het scherp van de snede getraind. Na het pak rammel tegen RSV snakte de Boys echt naar een eerste overwinning.

De JO11-1 van de Moer starten in de vertrouwde formatie. In het goal stond Tijs. De verdediging bestond uit LA Mees,  centraal Jorg en Jaro, RA Fedde. Op het middenveld  op de linkervleugel Tys, op 10 Chiel met controleur Milan naast hem. Op de rechtervleugel Thomas en in de spits Mahmout.

De Moerse Boys begonnen zeer fel wat de tegenstander zichtbaar verraste. Die hadden deze tegenstand niet verwacht van een team dat tegen Rucphen, een week geleden, nog zo onderuit was gegaan. De Moer combineerde er lustig op los. De aanval werd opgezet door Jorg die Chiel vrij aanspeelde. Chiel bracht Thomas op rechts in stelling die daardoor over rechts doorbrak. Thomas gaf voor waarna Mahmout hem direct op de pantoffel nam vol in de kruising van BSC.  Wat een flitsend begin van de Moer. En wat een mooi combinatie voetbal.

Echter na de eerste wissel ontstond er onduidelijkheid over wie er nu op links stond. Het lag open en na een paar gevaarlijke situaties werd door BSC gelijk gemaakt 1-1. Coach Pieter werd er gek van, na zo een sterk begin was de wedstrijd aan het omslaan. Maar de mannen herpakte zich na de eerste time-out en de achterste linie was weer een onneembare vestiging. Door een vlijmscherpe pass van keeper Tijs brak Thomas door over rechts. Thomas bracht, met een super strakke breedte pass over de volle breedte van het veld, Tys helemaal vrij op links voor de goal. Tys haalde verwoestend uit vol in de kruising, de keeper van BSC kon er alleen maar naar kijken. Wat een super snelle actie uit het boekje van de Moerse Boys. BSC probeerde het weer over links. Maar daar stuiten ze op Mees die met zijn snelheid en lange stekken niet te passeren was. Hij speelde door naar Milan. Die ging op avontuur en passeerde 3 man, speelde Tys aan. Die haalde uit en Goal! 3-1.

Zo gingen de mannen met veel vertrouwen de rust in.

Na rust zetten Moerse Boys door en na een dribbel actie van Jaro over rechts passte hij naar Thomas. Die probeerde het een keer zelf van afstand en de keeper dacht hem nog te hebben. Maar Thomas haalde zo verwoestend uit dat deze kanonskogel door de handen vloog, 4-1.

Na de tweede time out begon  BSC meer naar voren te spelen en ons middenveld had daar zichtbaar moeite mee. Na een doorbraak over rechts werd gescoord door de gasten uit Roosendaal, 4-2. Direct na de aftrap zetten BSC nog eens aan kwam weer door de linies heen van de Moer en schoten op goal. Echter met een super spectaculaire redding wist keeper Tijs erger te voorkomen  Hierna stond Fedde op en zei, hier en niet verder. Na een overnamen en een passeeractie speelde hij Chiel aan op het middenveld. Die draaide handig weg van zijn tegenstander en haalde uit. Het perfect geplaatste schot krulde de bal wonderschoon de goal in, 5-2. Hierna leek BSC definitief gebroken en in het slot offensief wist Tys, na aangeven van Chiel, nog de 6-2 te maken.

De Moerse Boys JO11-1 hadden super degelijk gespeeld met zeer mooi combinatie voetbal. Maar hadden ook weerbaarheid getoond toen ze onder druk worden gezet. Een mooie overwinning die als team was binnengehaald. We kijken uit naar de volgende wedstrijd.