Landelijke TV getuige van bekerstunt Dames 1

Moerse Boys Dames 1 heeft afgelopen zondag voor een daverende verrassing gezorgd. In Roosendaal werd topfavoriet BSC dames 1 met 0-2 verslagen, en door dit resultaat bekert De Moer verder.

Er was de afgelopen weken nogal wat te doen rondom Moerse Boys Dames 1. Voor het eerst werd het Sandraudiga toernooi gewonnen, maar er werd een ruime week geleden ook afscheid genomen van de beoogde trainer voor dit seizoen, doordat er geen klik was met de spelersgroep, en dus kan er niet echt gesproken worden van een soepele voorbereiding. Tel daarbij op het verlies tegen angstgegner Sprundel in de eerste bekerwedstrijd en de blessures die enkele speelsters nu al aan de kant houden (sterkte dames!) en je zou kunnen stellen dat er enigszins onwennig naar de kraker tegen BSC dames1 werd toegewerkt. De thuisclub speelde vorig seizoen nog in de eerste klasse, degradeerde weliswaar naar de tweede klasse, maar speelt dus nog steeds op een hoger niveau dan De Moer.

Omdat de selectie zondag slechts uit een krappe 11 fitte speelsters bestaat, wordt er een beroep gedaan op de meiden O19. Gelukkig zijn Chloé, Zoë en Patricia bereid om ons te versterken en dus kunnen we toch met een gevulde bank richting Roosendaal (via een wel heel pittoreske route… ;))

BSC heeft naast de wedstrijd nog andere zaken aan haar hoofd, want de Roosendaalse dames worden deze wedstrijd gevolgd door een cameraploeg van Veronica, voor het TV-programma “De Kleedkamer”, waarin verschillende elftallen gevolgd worden voor, in de rust, en na de wedstrijd in de kleedkamer. Dit programma wordt rondom de Champions League-wedstrijden uitgezonden, dus binnenkort zal deze reportage rondom BSC dames 1 – Moerse Boys dames 1 dan ook te zien zijn op Veronica.

De Moer heeft andere zaken om zich druk over te maken, en de technische staf ( die deze dag gevormd wordt door vlagger Jay en leider/coach Olav) heeft een niet al te verrassend strijdplan klaarliggen; de ruimtes klein houden, de linies gesloten, en als het even kan op de counter gevaarlijk worden.

De wedstrijd begint dan ook zoals verwacht mag worden, met het meeste balbezit voor BSC, maar omdat de dames van de Moer er samen voor zorgen dat de plannen goed uitgewerkt worden lukt het de thuisploeg niet om echt gevaarlijk te worden. Sterker nog, de eerste grote kans is voor de Moer, maar het lukt Lotte niet om, na een prima uitbraak, de bal in het net te werken. BSC is wakker en weet inmiddels dat het geen makkie zal gaan worden tegen de vastberaden oranjehemden en probeert op allerlei manieren Ellen te verschalken. Ellen groeit echter in de wedstrijd en weet al voor rust enkele prima reddingen te noteren. Tot tweemaal toe tikt zij de bal onder de lat vandaan, terwijl ook de onderhoeken geen probleem voor haar vormen deze middag. Moerse Boys knokt voor wat het waard is en haalt de rust met een 0-0 tussenstand.

Een meer dan tevreden coach en het geloof in een prima resultaat leeft inmiddels in heel de spelersgroep. Afgesproken wordt om op deze manier verder te gaan en als team voor elkaar te knokken. Verwacht mag worden dat de thuisclub er een schepje bovenop zal doen in de tweede helft, dus wordt er vooral op gehamerd om scherp te beginnen. Dit lukt prima, maar het is wederom Ellen die de aandacht op zich weet te vestigen als zij al vroeg in de tweede helft wederom een “die-had-ik-al-geteld” uit de benedenhoek pakt. De frustraties (en tegelijkertijd bewondering) over de prestaties van de Zundertse doelvrouw zijn merkbaar aan BSC zijde, en dat geeft de Moer alleen maar meer kracht om te blijven strijden. De verdediging blijft compact spelen en geeft maar weinig ruimte weg, het middenveld knokt zich een slag in de rondte om de opbouw te verstoren terwijl de twee aanvallers scherp zijn om op de counter toe te slaan. Door dit collectief lukt het de thuisploeg niet om zich vrij te voetballen en dus proberen zij het vooral van afstand, maar dat geeft Ellen alleen maar meer mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Na ongeveer een uur spelen worden Zoë en Patricia ingebracht om vooral aanvallend wat vers bloed te kunnen brengen, Chloé speelt inmiddels al vanaf  vlak voor rust een meer dan prima pot. Met nog een ruim kwartier te gaan profiteert de Moer dan ook nog eens optimaal van de aanvalsdrang van BSC. Zoë ontdoet zich van haar tegenstandster en schiet uiteindelijk via de vingertoppen van de goalie en de binnenkant van de paal raak! Tegen de verhouding in? JA! Lekker? JAAAA!

De Moer krijgt weer een portie verse energie door dit doelpunt en wil koste wat kost een resultaat halen. Onder druk komt er echter oipnieuw ruimte en ditmaal is het Lotte die van haar snelheid gebruik maakt en oog in oog met de keepster geen fout maakt. 0-2 en een vreugdeuitbarsting bij spelers, staf en de meegereisde supporters (bedankt!!)

BSC blijft ondanks de sportieve frustratie sportief voetballen en moet nu wel alles of niets spelen. Onder aanvoering van Chanel blijft de verdediging echter standhouden, het middenveld geeft bloed, zweet en tranen en als Lotte op een gegeven moment zelfs opduikt als laatste vrouw weet je als leider dat hier een team aan het werk is dat er samen álles voor geeft. Het aantal corners van de thuisploeg is niet op twee handen te tellen, het aantal schoten is niet meer bij te houden, maar Ellen blijft en blijkt onklopbaar vandaag.

Als na bijna 100 minuten voetbal de verder prima fluitende scheidsrechter affluit is de opluchting en vreugde enorm. Een stunt van jewelste, want door dit resultaat is het niet BSC, of Sprundel waar al van verloren werd, maar De Moer dat op doelsaldo de volgende bekerronde weet te halen.

Een geweldige wedstrijd waarin Moerse Boys heeft laten zien dat met saamhorigheid, werklust, kwaliteit en een scheutje geluk hele mooie dingen mogelijk zijn!

Dames, nogmaals gefeliciteerd met deze geweldige overwinning, we gaan er met z’n allen hard aan werken om deze lijn door te trekken als we zondag aan de competitie beginnen. Speciale dank nogmaals aan Chloé, Zoë en Patricia, die zeker ook een groot aandeel hebben gehad in deze memorabele dag en opnieuw laten zien dat er ook de komende jaren mooie dingen staan te gebeuren op het gebied van vrouwenvoetbal bij Moerse Boys.

En binnenkort, als het weer Champions League is op Veronica, dan genieten we nog even na van deze bekerstunt. Ik ben erg benieuwd naar de commentaren voor, tijdens en na de wedstrijd vanuit de BSC kleedkamer…