Krisjan van Ostaayen gekozen tot Verenigingsman: “Trots”

Krisjan van Ostaayen is zondagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgeroepen tot Verenigingsman van het Jaar. De 41-jarige Krisjan is al jarenlang een onmisbare kracht in de kantine van Moerse Boys. Achter de bar, welteverstaan Geen woorden maar daden, niet lullen maar poetsen, dat is Krisjan ten voeten uit. Zondag kreeg hij de ultieme beloning voor jarenlange trouwe kantinedienst.

Bescheiden
Maandagavond, rond de klok van 22.00 uur. Een dag na de nieuwjaarsborrel. Krisjan beseft langzaamaan wat hem een dag eerder is overkomen. “Ik ben ondertussen wel van de schrik bekomen, denk ik”, lacht hij desgevraagd. Zijn reactie op de uitverkiezing is doordrenkt van bescheidenheid. “Het had van mij niet per se gehoeven, want ik sta niet zo graag in het middelpunt. Maar natuurlijk vind ik het geweldig dat mijn werk wordt gewaardeerd binnen de club. Ik ben trots.”

Traditiegetrouw gaf Anton tijdens de bekendmaking van de Verenigingspersoon van het Jaar steeds meer hints die in de richting wezen van de uitverkorene. “Op een gegeven moment kreeg ik het wel door, ja. Een man, 41 jaar, op zijn elfde lid geworden en begonnen met voetballen, inmiddels gestopt als voetballer en iemand met een specifieke functie. Tja, toen begon het wel te dagen. Nee, ik heb er niet aan gedacht om via het keukentje te vluchten, haha.”


Trots was ook de familie van Krisjan. Onder toeziend oog van zijn familie kreeg de Verenigingsman een kleinood uit handen van voorzitter Anton Daamen. “Mijn vader wist blijkbaar voor Kerstmis al dat ik het zou worden. Hij heeft in het verleden ook bij Moerse Boys gevoetbald en komt nog weleens kijken bij het eerste elftal. Ja, de familie vond dit ook schitterend.”

Gezellig
Dat iemand niet per se voetbalschoenen hoeft te dragen om onmisbaar te zijn binnen een voetbalvereniging, bewijst Krisjan al 23 jaar. Want wat is een voetbalwedstrijd zonder derde helft? Wat is Moerse Boys zonder de gezellige kantinemiddagen en avonden? Steevast staat Krisjan voor de dorstige supporters klaar. “Ik vind het gezellig, doe het graag. In de beginjaren stond ik er donderdag, zaterdag en dan zondag de hele dag. Toen had ik het er nog veel drukker mee. Dat is nu wel minder geworden, omdat we meer kantinepersoneel hebben. Maar ik vind het leuk dat ik iets voor de club kan doen. Dat dat dan op deze manier gewaardeerd wordt… dat is heel mooi.”

Krisjan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze meer dan terechte uitverkiezing!