KNVB verzet eerste hoofdklasseduel Moerse Boys naar corsozaterdag

De kogel is door de kerk: Moerse Boys opent het nieuwe seizoen op zaterdag 31 augustus. De uitwedstrijd tegen UDI’19  in Uden stond aanvankelijk ingepland op zondag 1 september, maar vanwege het Bloemencorso in Zundert is de wedstrijd een dag naar voren gehaald.

Direct na de promotie waren er al geluiden dat ons vlaggenschip mogelijk op corsozondag in actie moest komen. Toen onlangs het programma van de hoofdklasse bekend werd, stond de eerste speelronde inderdaad ingepland op de eerste zondag van september. Gelukkig is UDI’19 bereidwillig gevonden om de wedstrijd te verzetten naar zaterdag. De aftrap op sportpark Parkzicht is om 18.00 uur. Op zondag 8 september speelt Moerse Boys 1 vervolgens zijn eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen RKZVC.

Opmerkelijk
Opmerkelijk is overigens dat ook de tweede competitiewedstrijd van UDI’19 is verzet naar de zaterdagavond. Aanvankelijk stond de confrontatie tussen Longa’30 en UDI’19 geprogrammeerd op zondag 8 september, maar de formatie uit Lichtenvoorde had verzocht die wedstrijd op zaterdag te spelen. Reden? Op zondag 8 september is het Bloemencorso in Lichtenvoorde.

Concluderend: op zaterdag 31 augustus om 18.00 wordt eenieder verwacht in Uden voor de allereerste hoofdklassewedstrijd uit de clubgeschiedenis. Rond 19.45 uur vervolgens als de wiedeweerga terug naar Zundert om de laatste bloemen op de corsowagens te bevestigen. Goed plan, toch?