JO15-1 start (beker)seizoen met de Zundertse Derby

Het bloemencorso zit er op, het voetbalseizoen is nu echt begonnen! De bekerwedstrijd van zaterdag 31 augustus werd op woensdag 4 augustus ingehaald. De eerste wedstrijd van de JO15-1 was niet zomaar een wedstrijd, het was de Zundertse Derby. Uit bij aartsrivaal vv Zundert moest de eerste overwinning geboekt worden.

Spelend in het nieuwe tenue, begonnen we slap en afwachtend aan de eerste helft. Het scorebord gaf nog geen vier minuten aan en we stonden 1-0 achter. De snelle sterke spits van Zundert werd niet aangepakt waardoor hij gemakkelijk door het hart van de verdediging kon lopen om vervolgens Jelle N. kansloos te laten. In de tiende minuut werd de score verdubbeld. Wederom was het de snelle spits die ons het nakijken gaf. Vanaf de middenlijn zette hij de sprint in en was hij niet bij te houden. Jelle N. probeerde nog de diepe bal te onderscheppen, maar werd voorbij gespeeld door de spits, die vervolgens in leeg doel kon binnenschuiven. Een alles behalve bevorderlijke start van de wedstrijd. Maar na deze eerste tien minuten kwamen we beter in de wedstrijd. We kregen de spits onder controle en vonden de voetballende oplossingen. Met name de opbouw verliep goed. Voornamelijk via Niek, die verdedigende middenvelder speelde, werd het spel goed verlegd en konden we vooruit kijken. We kwamen vaker op de helft van Zundert aan het voetballen. Helaas was de nauwkeurigheid van de laatste pass niet voldoende, waardoor we geen echte kans hebben gecreëerd in de eerste helft.

De tweede startten we wat zoekende. Voetballend was het met name de eerste paar minuten enorm slordig. Veel blinde lange ballen en weinig voetballende oplossingen. Gedurende de tweede helft wisten we elkaar weer beter te vinden. Met name de opbouw verliep verzorgd. Het spel was redelijk in evenwicht en echte kansen bleven aan beide kanten uit de eerste tien minuten na rust. In de 48ste minuut kwam Zundert op 3-0. De bal belandde bij een Zundert speler, waar geen druk opgezet werd, en hij schoot randje zestien onhoudbaar binnen. De 4-0 was een vergelijkbaar tegendoelpunt als de 1-0. De snelle spits kon wegdraaien, zichzelf lanceren en 1 op 1 binnenschuiven. Net voor het eindsignaal kwam de grootste kans voor ons op een eretreffer. Thijs A. werd die diepte ingestuurd, waarna hij zijn tegenstander via de linkerflank goed uitspeelde, maar zijn mengeling van voorzet en schot werd net niet binnengelopen en rolde hierdoor net voorlangs.

De eerste wedstrijd eindigde helaas in een teleurstellende 4-0 nederlaag tegen vv Zundert. Echter was het spel dat we gezien hebben niet teleurstellend. We kwamen er met fases goed onderuit gevoetbald. De opbouw was vanuit achteren verzorgd en we wisten onze vrije backs en middenvelders gemakkelijk te vinden. Echter kunnen we voorin  nog veel gevaarlijker worden door dynamischere loopacties te maken en zullen we achterin wat slimmer en feller moeten zijn. Maar we hebben vandaag een team gezien dat er vol voor is gegaan en die hard gewerkt heeft. Aanstaande zaterdag staat de tweede bekerwedstrijd te wachten tegen VVR. Thuis om 13.00 krijgen we een herkansing om een derby te winnen!