JO15-1 kan het voorbeeld van het grote oranje niet evenaren

Na de verloren wedstrijd tegen Zundert, stond er een nieuwe derby op het programma. De JO15-1 nam het op eigen veld op tegen de rivalen uit Rijsbergen. VVR was de eerste bekerwedstrijd uit de startblokken geschoten. Ondanks dat zij de eerste wedstrijd met 18-0 hadden gewonnen, gingen wij met volle moed erin om vandaag de eerste overwinning te boeken.

We begonnen de wedstrijd slordig en zoekend. VVR zetten ons op een fanatieker manier vast dan Zundert. Hier hadden we zeker de eerste tien minuten moeite mee om er onder uit te voetballen. Toen de wedstrijd vorderede kwam er wat meer spel in de ploeg. De opbouw werd verzorgder, maar echte kansen werden nog niet gecreëerd. VVR speelde fanatiek met harde felle duels, dit zorgde ervoor dat het voetballend lastig voor ons was. VVR kende een paar handige voetballers, moet een goede techniek en goed samenspel. In minuut 23 viel het eerste doelpunt voor Rijsbergse zijde, na een lobballetje over het centrum, was de spits net iets eerder bij de bal dan Jelle N. waardoor de bal in leeg doel rolde. We leken een beetje van slag van de goal. Aan de bal waren we onrustig en er was veel balverlies. Zo ontstond na balverlies op het middenveld, een counter van VVR. De handige linksbuiten werd diep gestuurd, die Jelle N. kansloos liet in de 1 op 1. Op slag van rust kwam echter nog een goede kans voor Bas, die na goed druk zetten met Juul de bal veroverde. Helaas miste zijn afstandsschot de juiste richting. Hierdoor gingen we met een 0-2 achterstand de rust in.

We startten de tweede helft fel en scherp. Na een mooie aanval van Juul, Bas en Ibi konden we onszelf belonen met de aansluitingstreffer. Ibi kon zichzelf op zijn verjaardag trakteren op een doelpunt. De timer stond op 45 seconden, het geloof bij de jongens was weer helemaal terug. We speelden fel, maar tegelijkertijd was het ook slordig en erg onrustig. We kregen op goed aanzetten nog een paar kleine kansjes, maar langszij konden we niet komen. Ruim 15 minuten voor tijd leek VVR het nekschot te geven. De rechtsbuiten kon zonder echte weerstand naar de achterlijn trekken, waarna een lage voorzet vrij binnen gewerkt kon worden bij de tweede paal. Het geloof en de overtuiging leek weggezakt te zijn. Voetballend kwamen we helemaal niet meer aan de pas, de inspeel passes waren slordig en soms ideeëloos. We werden fysiek en conditioneel afgetroefd op alle vlakken. Een kleine tien minuten voor tijd werd een corner van VVR binnen gewerkt, waarbij we allemaal aan de grond genageld stonden toe te kijken. Het werd een afstraffing, waar het de eerste helft niet op zat te lijken. Gelukkig stond Sjoerd achterin, te redden wat er te redden viel. Met meerdere goede intercepties voorkwam hij een grotere afstraffing. Twee minuten voor het einde werd de score nogmaals vergroot, een kopie van de 1-3 leidde tot de 1-5. We waren helaas conditioneel niet meer instaat om VVR het laatste kwartier aan te pakken, waardoor we het laatste kwartier overlopen zijn.

Het is zonde dat we de goede fase net na rust niet door konden trekken over de gehele tweede helft. Na de tweede nederlaag is het beker avontuur officieel afgelopen. Volgende week volgt er nog een thuiswedstrijd tegen Internos. Een gelijkwaardige tegenstander, die tot heden ook twee wedstrijden verloren heeft. Die wedstrijd zal gewonnen moeten worden om goed voorbereidt en vol vertrouwen de competitie te kunnen starten.