Jo15-1 herpakt zich in de 2e helft en pakt 3 punten

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen RFC op het programma, die we op papier zouden moeten kunnen winnen. RFC staat onder ons en heeft maar een punt. Op sportpark de Roosberg moest het gaan gebeuren, drie punten erbij om aan te sluiten bij de top 5. We konden met alle vertrouwen de wedstrijd in gaan na de zege op Zundert vorige week en we hadden deze week goed getraind.

De eerste helft begon. We startten de eerste 10 minuten goed, maar daarna verslapte het en werden we slordig, waardoor we veel balverlies leden. Daarnaast werden er bijna geen duels gewonnen, we lieten ze gewoon lopen en zelf creëerden we amper iets. Daarna pakten we het weer een beetje op we gingen rustiger spelen waardoor we meer balbezit kregen. RFC kreeg bijna geen kansen op een paar afstandsschoten na die recht op Jelle N. af gingen. Voor de rest was er geen grote dreiging van RFC maar ook zeker niet van ons. Er vielen daarom ook geen goals in de eerste helft. We gingen de rust in met 0-0 op het scorebord, er was nog van alles mogelijk!

Iedereen stond klaar voor de tweede helft. De tweede helft begon meteen goed we speelde goed over met elkaar wat na 4 minuten ook werd beloont! De bal werd goed rondgespeeld en kwam voor de voeten van Ibi die een goeie actie maakte bij de zijlijn waarna hij de bal goed voor het goal kreeg, waar Juul helemaal vrij stond om die bal in het goal te tikken, 0-1 voor de Moer! En we bleven goed rondspelen op het middenveld, we wonnen veel duels en er kwam steeds meer ruimte voor ons. In de 44ste  minuut werd er goed rondgespeeld en kwam de bal uiteindelijk bij Ward die op goal schoot en hij zette de 0-2 voor de Moer. Vervolgens kwam de bal in onze zestien, Jelle T wilde de bal wegtrappen maar raakte hierbij de speler van RFC waardoor we een strafschop tegen kregen in de 58ste minuut. Het kon 1-2 worden en dat gebeurde ook. Vlak daarna volgde een flipperkast in de zestien van de moer en kwam de bal voor de voeten van een RFC speler, die schoot vol in de kruising maar onze keeper Jelle N stopte hem met een geweldige redding waardoor het 1-2 bleef! We bleven kansje creëren maar ze waren niet dreigend genoeg om te scoren. Aan het eind van de wedstrijd werd er nog een overtreding gemaakt op Ruben.  We kregen een vrije trap die Jelle T ging nemen. Hij schoot op goal maar de keeper zat er nog bij, ze proberen nog snel een aanval op te zetten maar de scheids floot af. De moer wint bij RFC met 1-2.

De eerste helft was matig, het was slordig ,weinig duels werden gewonnen en veel ruimte voor de tegenstanders. Maar we wisten ons te herstellen in de tweede helft met goed samenspel en goede duels wat ons de terechte winst heeft opgeleverd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Boeimeer op het programma. We gaan er alles aan doen om ook dan 3 punten te pakken en onze reeks voort te zetten.

Geschreven door: Thijs Löwensteijn