JO15-1 boekt zege in Derby tegen Zundert JO15-1!!!

Na de grote overwinning van twee weken geleden tegen Wernhout, had iedereen zich goed voor kunnen bereiden op de derby van vandaag tegen Zundert. Iedereen was gespannen, want de vorige keer toen we we tegen Zundert speelden verloren we met 4-0. We wilden wat goed maken! We waren dan ook gebrand om te winnen.

Na de bespreking en de warming-up begonnen we sterk aan deze kraker. Iedereen zat gelijk goed kort op zijn tegenstander en we creëerden al een aantal kleine kansjes. Zundert daarentegen ook, maar die wisten ze niet te scoren omdat Jelle N. geweldig stond te keepen. Meerdere 1 op 1 situaties werden onschadelijk gemaakt door onze keeper. Na 15 minuten begonnen we wel wat slordiger te worden en was de enige die nog goed kort op zijn man zat Jelle Tax. Hij zorgde ervoor dat de gevaarlijke spits van Zundert, goed uit de wedstrijd gehaald werd. We scoorden in de 35e minuut de 0-1, na een geweldige pass van Juul op de goed dieplopende Ward. De keeper van Zundert kwam uit, maar Ward maakte hem rustig af. We gingen dus verdienstelijk met 0-1 de rust in!

De 2e helft kon beginnen. Zundert kreeg na drie minuten al meteen een corner. Die scoorde ze omdat niemand de doelpuntenmaker deed dekken. Maar we streden goed door en lieten niet de koppies hangen, want de minuut erna kwam Ruben goed vrij door de pass van Ward. Het werd 1-2. In de 41e minuut kwam Thijs A. goed vrij door een steekpass van Bas. Thijs zijn schot werd helaas gestopt, maar Cas was attent en maakte de 1-3. Deze voorsprong dienden we over de streep te trekken. Hiervoor streden we dan ook goed door. Niek deed dat iets te fanatiek, hij raakte de tegenstander vol op zijn enkels na een sliding van achteren en kreeg daarvoor een gele prent. De rest van de wedstrijd was Zundert veel in de aanval. Maar zij kwamen niet voorbij onze verdediging, die erg goed stond te verdedigen! Toen het laatste fluitsignaal klonk was iedereen heel erg blij. We hadden de Derby gewonnen!

De strijd, passie en wil om te winnen waren vandaag doorslaggevend voor de overwinning. Een echte teamprestatie is beloond met een mooie overwinning uit bij Zundert. Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Uit bij RFC dient de positieve lijn doorgezet te worden!

Geschreven door: Max Leenaerts