In memoriam Harrie van Trijp

Tijdens de afscheidsdienst voor Harrie van Trijp, hield onze voorzitter een mooie afscheidstoespraak voor deze clubman pur sang.

“Beste Harrie,

Het was afgelopen zondag heel bijzonder op de Akkermolen.
Je vrouw To, je beide dochters, je kleinkinderen, je achterkleinkinderen en aanhang: ze stonden allemaal aan de lijn bij jouw clubje Moerse Boys.

Jouw kameraden van de maandagploeg gingen de spelers vooraf bij het betreden van het veld. Met de vlag van Moerse Boys in hun midden. In de minuut die we daarna voor jou hebben gereserveerd, was het oorverdovend stil. Iedereen was in gedachten verzonken bij jou.

In de wedstrijd die daarna volgde, speelden onze jongens gedreven door wilskracht, doorzettingsvermogen en passie. Karaktereigenschappen die voor jou ook altijd zo kenmerkend waren Harrie. Onze jongens slaagden er hierbij in de overwinning uit het vuur te slepen en daarmee het fel begeerde periodekampioenschap binnen te halen. Een unieke prestatie op een dag vol gemengde gevoelens.

Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar in ieders gedachten was je er wel degelijk. Harrie deze overwinning is voor jou.

Met jouw overlijden is een uitgesproken clubicoon van ons heengegaan. Wie Harrie zei, zei Moerse Boys en andersom. Jouw staat van dienst voor Moerse Boys is niet alleen indrukwekkend maar ook indrukwekkend lang. De meest in het oog springend daden hierbij zijn:

  • 17 jaar voetballen in het 1e elftal;
  • 4 jaar bestuurslid
  • 13 jaar leider Moerse Boys 2, met 3 kampioenschappen
  • Trainer en leider van diverse jeugdteams
  • Uitvoerder en inspirator van de verbouwing van de kantine, de kleedlokalen en de bouw van de beide tribunes en het entreehok.
  • Initiatiefnemer en oprichter van de maandagploeg ofwel het H-team

Harrie al deze activiteiten waren voor de vereniging de ingrediënten om jou in 1984 te belonen met de titel van verenigingsman van het jaar. Vervolgens ben je in 1993 door de leden benoemd tot Erelid van Moerse Boys, de hoogste onderscheiding binnen onze vereniging. Ik weet dat je daar ontzettend trots op was.

Ondanks jouw passie voor Moerse Boys had je zeker ook aandacht voor onze zusterverenigingen. Sterker nog je hebt jouw geliefde vrouw To aan de haak geslagen tijdens een dansavond in het theehuis van sportpark De Wildert. En ook bij deze zusterverenigingen heb je langdurige vriendschappen opgebouwd.

Harrie iedereen kent jou om jouw onverzettelijke karakter en jouw gedrevenheid. En zo heb je ook 17 jaar in het vlaggenschip van Moerse Boys gevoetbald. En dat zonder nagenoeg geblesseerd te raken. Dit in tegenstelling tot je tegenstanders. Vaak klonk dan ook op het veld het bekende wijsje ‘Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats’ want Harrie komt eraan.

Wat ook iedereen zal bijblijven Harrie is jouw recht door zee mentaliteit en vooral je sterke eigen mening. En die stak je dan ook nooit onder stoelen of banken. Zeker als trainer/leider van welk team dan ook eiste je volledige inzet van alle spelers. En als het Harrie dan niet naar zijn zin was, dan wist je bijna zeker dat je op enig moment werd uitgemaakt voor “pannenkoek”. En afhankelijk van het verloop van de wedstijd, kon je die eretitel nog wel een paar keer te horen krijgen. Als iedereen binnen Moerse Boys ook werkelijk al die pannenkoeken van Harrie had moeten opeten, dan had zeker de helft nu obesitas gehad.

Harrie maar boven alles heb je een hart van goud. Niets was jou teveel voor de vereniging. We konden altijd een beroep op je doen. Dat maakt jou tot het clubicoon van Moerse Boys.

Harrie wat zullen we je gaan missen. To ik wil je oprecht bedanken dat we Harrie zo vaak van je mochten lenen.

Namens het bestuur en de gehele vereniging Moerse Boys wil ik jou To en je familie heel veel sterkte toewensen de komende tijd. Het verlies en het gemis van Harrie zal groot zijn. Maar weet dat ook jullie altijd welkom zijn en blijven bij Moerse Boys.

De wedstrijd loopt naar zijn einde, het is de 82e minuut.
Harrie jouw wedstrijd zit er op. Je hebt alles gegeven. Je was  ontzettend belangrijk voor het collectief dat Moerse Boys heet. Je mag nu uitrusten.

Harrie ontzettend bedankt voor alles wat je voor de vereniging hebt gedaan, maar meer nog voor je warmte, gezelligheid en vriendschap.”