Geruststelling Moerse Boys-supporters: Jurgen Arnouts verlengt contract

Met een gerust hart kan de Moerse Boys-supporter volgende week aanschuiven voor het kerstdiner. Succestrainer Jurgen Arnouts staat immers ook volgend seizoen aan het roer op Akkermolen. Donderdag kwam hij met het bestuur een eenjarige contractverlenging overeen. Ook de rest van de technische staf van de selectie blijft intact.

Beloning
De contractverlenging is een passende beloning voor Jurgen na een succesvol en onvergetelijk 2018. Moerse Boys werd afgetekend kampioen in de tweede klasse en bezet nu, daags voor de feestdagen, zelfs de koppositie in de eerste klasse. Zondag kan als sluitstuk van het kalenderjaar zelfs de eerste periodetitel worden veroverd. “Ik heb hier niet lang over hoeven nadenken”, vertelt Jurgen over de contractverlenging. “De intentie was altijd om met elkaar door te gaan.”

Onverstoord en zelfverzekerd dendert Moerse Boys de laatste maanden door de eerste klasse. Van de titel winterkampioen heeft het zich al verzekerd. Waar ligt het plafond van deze selectie? “Dat is een vraag die ik ook niet kan beantwoorden. Maar er is zeker nog ruimte voor ontwikkeling. De spelersgroep was voor mij ook een belangrijke reden om te blijven. De jongens hebben uitgesproken graag met deze groep bij elkaar te blijven. Daardoor kunnen we stappen blijven maken.”

Ontwikkeling
Trots kijkt hij terug op de afgelopen anderhalf jaar. In de zomer van 2017 begon de Moerse Boys-man aan zijn tweede trainersavontuur bij zijn club. De ontwikkeling die het vlaggenschip sindsdien doormaakte, is enorm. “We hebben zoveel vooruitgang geboekt. De spelers weten wat van hen verwacht wordt, zowel in balbezit als bij balverlies, en dat kunnen ze ook waarmaken. Dat maakt dat we op dit moment voor veel tegenstanders moeilijk te bespelen zijn. Die ontwikkeling, dat vind ik eigenlijk het allermooiste.”

Als koploper van de 1e klasse gaan de oranjehemden het nieuwe jaar in. Wat dat nieuwe jaar gaat brengen? Joost mag het weten. “Waar dit gaat eindigen? Zeg jij het maar… Morgen, thuis tegen BMT, gaan we er eerst alles aan doen om de periode te pakken. Als dat lukt, dan ga je wedstrijden spelen om te promoveren. Dan moet promotie ook echt het doel zijn.”

Staf
Afsluitend spreekt Jurgen zijn tevredenheid uit over het aanblijven van de rest van de technische staf. De huidige mix van persoonlijkheden blijkt een succesvolle. “Ieder heeft zijn eigen rol, zowel in het groepsproces als op voetbalgebied. We doen het al jaren met deze groep en daar zit nog geen sleet op. Dat is heel prettig en ontzettend belangrijk.”