Flitsend Moerse Boys boekt bij MOC’17 grootste seizoenszege

Moerse Boys heeft MOC’17 zondagmiddag getrakteerd op een enorm pak slaag. In Bergen op Zoom flitsten de oranjehemden bij vlagen over het kunstgras,  doelpunt na doelpunt makend. De teller stokte uiteindelijk bij 0-6, terwijl naaste concurrent Sarto elders wederom een misstap beging. Het was de zoveelste mooie zondag achtereen.

Revanche
Al maanden lacht het leven de Moerse Boys-supporters toe. De ene na de andere wedstrijd wordt winnend afgesloten, soms met vloeiend combinatiespel, soms vooral door een goede organisatie. Tegen MOC’17 bleven de oranje-witten voor de negende maal op rij zonder puntenverlies. Daarmee nam het revanche op de Bergse opponent, die op 28 januari de laatste ploeg was die Moerse Boys een hak zette (1-2). De manier waarop was bij vlagen indrukwekkend.

Op het Bergse kunstgras liet Klein-Zunderts trots wederom het zonnetje schijnen. Nooit kwam het in de problemen, niet één moment dreigde het deze middag fout te gaan. Het openingsdoelpunt was nog wel een cadeautje – evenals bij NAC – Willem II kwam de eerste treffer voort uit een keepersfout – maar vervolgens walste Moerse Boys overtuigend over MOC’17 heen. Mark vergrootte net na het half uur de marge. Sjors trapte een hoekschop, Joris verlengde en Mark kopte snoeihard raak. Een doelpunt uit het boekje.

Ongekende schoonheid
Het absolute hoogtepunt van het treffen op sportpark Rozenoord volgde kort na rust, toen Daan op zo’n 35 meter van het Bergse doel in balbezit kwam. De aanvaller controleerde de bal met de buitenkant van de voet en wierp een vluchtige blik op het vijandelijke doel. Wat hij daarna deed, was van buitengewone klasse. Daan liet een perfecte streep van zijn voet verdwijnen, de doelman verbouwereerd achterlatend. Een treffer van ongekende schoonheid, haast niet met woorden te beschrijven.

Dat Moerse Boys in de resterende veertig minuten nog driemaal scoorde, deed simpelweg recht aan het eenzijdige wedstrijdbeeld. De ploeg van Jurgen domineerde en kon vrijuit combineren. Topschutter Pim maakte het kwartet vol op aangeven van Daan, waarna Rik even later zelf de bal veroverde en alleen voor de keeper rustig bleef. Het zesde doelpunt kwam op naam van invaller Mitchel, die een afgemeten voorzet van Bart binnen kopte. Geen van de doelpunten kwam qua schoonheid in de buurt van de pegel van Daan, maar alle doelpunten werden luid bejubeld. Ook Sjors kreeg nog een open doekje van het publiek toen, hij zijn tegenstander voor paal zette met een fraaie panna.

Florerend collectief
De Moer verwende de meegereisde supporters wederom en boekte zowaar zijn grootste competitiezege van het seizoen. Juist in een duel waarin de doelpunten vielen als rijpe appelen, verdiende ook het centrale verdedigingsblok een compliment. Sjoerd was op  geen fout te betrappen, terwijl Leroy wederom lof oogstte met de hem zo kenmerkende defensieve ingrepen. Mark deed als doelpuntenmaker zijn duit in het zakje, niet voor het eerst dit seizoen. Kortom: het collectief floreerde.

De supporters klapten deze middag hun handen stuk, zoals ze al wekenlang vele hoogtepunten mogen bejubelen. Maar het is nog niet genoeg. Moerse Boys moet zichzelf de ultieme beloning geven in de vorm van een tastbare prijs, in de vorm van een kampioenschap. Door het puntenverlies van Sarto tegen hekkensluiter Unitas’30 kwam die titeldroom deze zondag weer een stapje dichterbij. De marge bedraagt zeven punten.

Volgende week wacht Moerse Boys weer een thuiswedstrijd. Aan de supporters de taak om Akkermolen weer te laten kolken, zich onvoorwaardelijk te scharen achter de oranjehemden. Op naar de tiende zege op rij. Op naar misschien wel een fantastisch competitieslot. Tot volgende week!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Mark Foesenek – Sjoerd Broos (Mitchel van Overveld) – Marvin de Beer (Gijs Klep) – Joris Goossens – Sjors Goossens – Rik Mol – Daan van den Broek (Cas van den Broek) – Pim Goossens.