Exceptioneel Moerse Boys stijgt in Delft tot grote hoogte

“Als je Moerse Boys ziet spelen, gaat je hart zo snel tekeer…”

Een exceptioneel  Moerse Boys heeft de harten van de supporters zondag sneller doen kloppen. In Delft won het de topper tegen koploper DHC op indrukwekkende wijze met 2-1. Hoewel topschutter Pim met twee treffers uitgroeide tot matchwinner, was het bovenal de teamprestatie die veel lof oogstte. Van keeper tot spits, ieder aan Klein-Zundertse zijde scoorde een vette voldoende. En dus kreeg ook DHC de lach niet van het Klein-Zundertse gezicht.

Voetballend uitstekend, in de duels ijzersterk. Nimmer verzakend, conditioneel niet te kloppen. Een ongekende teamspirit bovenal, zoals het Moerse Boys betaamt. De formatie van Jurgen Arnouts speelde op deze koude middag bij DHC een van zijn beste wedstrijden van het seizoen, een van zijn beste wedstrijden in jaren wellicht. Met de winst op de koploper werd de feeststemming van een week eerder vrolijk voortgezet. Voor de zesde keer op rij bleef de equipe ongeslagen.

Liverpool, Ajax en Jong Oranje
Met DHC trof Moerse Boys een degradant uit de hoofdklasse, een club met rijke historie ook. Het fraaie ‘stadion’ rond het hoofdveld verraadde met enige fantasie het betaald voetbal-verleden. Ook centrumspits Jordi Brouwer was in het verleden actief in het profvoetbal. Hij was een spits met potentie, actief in de jeugdopleidingen van Ajax en Liverpool, uitkomend voor Jong Oranje. Slagen in het profvoetbal deed hij echter niet en ook de confrontatie met de oranje-witte defensie was voor hem allesbehalve geslaagd. Niet onder de indruk van zijn reputatie, speelde de Moerse Boys-defensie de bonkige nummer 9 vakkundig uit de wedstrijd. Het was deze middag juist de spits aan de overzijde die de hoofdrol opeiste.


In de openingsfase van het topduel deed DHC overigens wel van zich spreken. De Delftse equipe voelde zich op het kunstgras als een vis in het water, vlot ging de bal van voet naar voet. Even moest Moerse Boys in de wedstrijd komen, maar al snel gooide het de schroom van zich af. Bij vlagen legde het uitstekend voetbal op de mat. Alleen het benodigde fortuin in de eindfase ontbrak aanvankelijk.

Ondanks het prima spel slikte Moerse Boys op slag van rust een bittere pil. Juist toen het dacht aan aanvallen, met veel spelers voor de bal stond, profiteerde DHC optimaal. In de tegenstoot werd een verre voorzet gecontroleerd bij de tweede paal en eenvoudig binnen geschoven. Tom was kansloos. Eén keer stond het achterin niet goed en direct haalde de gastheer de trekker over. Vlak voor rust ook nog, een vervelend moment.

Veerkracht
Moerse Boys toonde zich echter veerkrachtig. De openingstreffer zorgde allerminst voor onzekerheid of twijfel in het oranje-witte kamp. Vol bravoure drukte het de Delftse opponent na rust meer en meer naar achteren. Dat resulteerde net na het uur in de gelijkmaker. De keeper verwerkte een voorzet vanaf links niet optimaal en Pim profiteerde. Na een korte vakantie in Curaçao ging hij deze middag vrolijk verder met scoren.

Gesteund door de meegereisde aanhang én gesterkt door het eigen spel, groeide het besef dat er meer te halen was. Brutaal trok Moerse Boys de wedstrijd naar zich toe. De Klein-Zundertse voorsprong liet niet lang op zich wachten. Een minuut of twee na de gelijkmaker was Pim ook verantwoordelijk voor de 1-2. Daan veroverde de bal op het middenrif en Cas zette de clubtopscorer alleen voor de keeper. Pim omspeelde de doelman en tekende met een rollertje voor zijn tweede treffer. Het doelpunt veroorzaakte een explosie van vreugde. Onverdiend was de voorsprong allerminst.


DHC leek murw geslagen, maar Moerse Boys verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen. Cas kreeg in een kort tijdsbestek drie keer de gelegenheid om het doel onder vuur te nemen, maar zijn verwoestende pogingen misten doel. Mede daardoor bleef het spannend tot het bittere eind. Met lange halen richting Brouwer trachtte DHC in het slot een puntendeling uit het vuur te slepen, maar de Moerse Boys-defensie gaf geen krimp. Volwassen werd de voorsprong geconsolideerd, professioneel haast. Bij het laatste fluitsignaal resteerden luide vreugdekreten uit het Klein-Zundertse kamp. Moerse Boys flikte het wederom en bleef wederom plakken in de top van de eerste klasse, als een voetbalplaatje in het voetbalplaatjesboek.

Lust voor het oog
Een lofzang daalde na afloop neer op de oranjehemden. Zelfs spelers van de thuisploeg gaven na afloop in de kantine eerlijk toe dat de uitslag terecht was. Individuen uitlichten is na een wedstrijd als deze zinloos. Simpelweg omdat je dan stuk voor stuk alle spelers moet bewieroken. Feit was dat het collectief floreerde. Op het veld stonden elf oranjehemden die voetballend vermogen koppelden aan duelkracht, onvermoeibaar ook. Een lust voor het oog.

Moerse Boys passeerde DHC op de ranglijst en klom naar plek twee. Alleen VOC moet het nog voor zich dulden. Volgende week thuis tegen Olympia. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Rik Mol – Sjors Goossens – Cas van den Broek (Mitchel van Overveld) – Daan van den Broek – Pim Goossens.