Een schot en een fiets

Een schot en een fiets. Voor het oog van een leek twee zaken die niets met elkaar gemeen hebben, voor een voetballiefhebber de twee ingrediënten van een van de spectaculairste momenten die zich binnen het spel voor kan doen, die van een ‘fiets-schot’. De naam is ontleend van het Engelse ‘bicycle kick’ maar om spraakverwarring te voorkomen hebben wij nuchtere Nederlanders ervoor gekozen dit om te dopen tot simpelweg een omhaal. Zeker simpeler gezegd maar nog steeds o zo moeilijk gedaan. Vandaag in de thuiswedstrijd tegen Seolto was het ‘De Omhaal’ die centraal stond en die bij de aanwezige supporters nog lang op hun netvlies zal blijven staan.

Het nadeel van hoogtepunten is dat de overige momenten soms in het niet vallen. Zo viel vandaag het sportmoment van het jaar precies in een van de beste wedstrijden van onze JO8-1. De boys zaten er kort op, durfden acties te maken en behielden bovendien het overzicht om op tijd de juiste pass te versturen en dat tegen een tegenstander die er zelf ook zin had en over verschrikkelijke goede kwaliteiten beschikte. De wedstrijd was een lust voor het oog en beide teams zorgden met verzorgd voetbal voor de nodige kansen. Op de helft van de strijd stond de 1-1 op het scorebord en raakten de beentjes bij beide teams langzaamaan vermoeid.

Na positieve woorden in de rust werd de wedstrijd hervat. Het niveau bleef hoog en het zouden waarschijnlijk de details zijn die deze wedstrijd gingen beslissen. En toen. Minuut 33. Corner voor Moerse Boys. De trainer zal zeggen dat het ingestudeerd was maar de mensen aan de kant zagen dat het pure intuïtie en individuele kwaliteit was die voor deze mega-sensatie zorgde. Jonathan nam de corner en legde de bal met het juiste voorgevoel terug op Daan. Daan nam aan en gooide met wie weet al in het achterhoofd de bal in de zeven meter. Zowel het publiek als de spelers op het veld waren met hun ogen de bal aan het volgen toen een van de aanwezigen in het veld het idee kreeg om alvast los van de grond te komen. Het was Kes die zijn zinnen op dit moment had gezet. De bal bleef onderweg net zoals Kes in de lucht bleef hangen, tot daar het moment van liefkozing was. Kes omarmde zijn bal met de grootste tederheid en liet zien dat de omhaal van Van Basten tegen Den Bosch voor beginners was. Hij raakte zijn ‘vriend’ vol op de wreef en liet de massa aan de kant de handen in de lucht gooien. Zelfs de trainer van de tegenstander stond voluit mee te applaudisseren toen de bal op deze ongelooflijke manier voluit tegen het netje ging. Wat een moment in de geschiedenis van het voetbal! De 2-1 werd geteld en de supporters zetten voor het laatste gedeelte nog eens extra aan. De beentjes van de jongens werden verlicht en net voor tijd wist Jonathan de 3-1 over de streep te trekken. Wat een geweldige pot met dito voetballers met als moment suprême de omhaal van Kes en een trainer die voorlopig nog even in de wolkjes is.

De penalty’s werden genomen en de handjes werden onderling geschut. Daarna volgde een tweede hoogtepunt wat waarschijnlijk nog maar zelden is vertoond. Het waren de strijders van beide partijen die inzagen dat ieder alles van zichzelf had gegeven en dat ondanks de aanwezige rivaliteit binnen het veld dat niets zegt over hoe we buiten het veld met elkaar omgaan. In gezamenlijkheid werd het publiek bedankt en liet het publiek vice versa weten dat ze deze dag ontzettend van hun lievelingetjes hadden genoten, oftewel voetbal zoals voetbal bedoeld is.

Volgende zaterdag volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit naar Sarto. Ze spelen daar om 10.00 uur. Maak gebruik van deze laatste kans.

Tot volgende week!