Een open brief aan Moerse Boys 1: “Geniet, leef je voetbaldroom!”

Waarde selectiespelers,

Daar staan jullie dan. Aan de vooravond van wéér een nacompetitie. Jullie leven je voetbaldroom, wij, de supporters, leven onze voetbaldroom. Promotie naar de hoofdklasse lonkt. Wedstrijden als deze zijn de allermooiste. Wedstrijden om het echie. Wedstrijden op leven en dood. Wedstrijden in een fantastische ambiance. Daar doe je het voor toch, waarde selectiespeler? Daarvoor ben je als kleine jongen gaan voetballen, toch? Deze wedstrijden vormen de beloning voor maandenlang, jarenlang, keihard werken. Steeds weer tot het uiterste gaan. Beter willen worden. Dit, deze nacompetitie, is jullie beloning. Bijna is het zover. En weet je wat? Jullie hebben niets te verliezen.

Open brief
Dit is een open brief aan jullie. Namens de supporters. Namens hen die al maandenlang succes na succes vieren. Namens hen die niet meer onder ons zijn, maar wiens harten door jullie vervuld werden met trots. Namens hen die iedere week langs de lijn staan, omdat ze niets van deze gouden generatie willen missen. Namens hen die er niet elke week bij kunnen zijn, maar waar het oranje-witte hart de voorbije maanden wel steeds sneller ging kloppen. Want als je Moerse Boys ziet spelen, gaat je hart zo snel tekeer…

Waarde selectiespelers, jullie zijn een goed stel. Zowel binnen als buiten de lijnen. Een hechte groep spelers, een vriendenteam. Spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Een eenheid. Dat zien wij, de Moerse Boys-supporters, graag. Maar het is meer dan dat. Jullie beschikken over voetballend vermogen. Over een ijzeren discipline. Conditioneel ijzersterk, technisch begaafd. Haast onverslaanbaar, tot veel in staat. De liefde voor het spelletje straalt van jullie af, de voetbalvreugde is immens. Prachtig om te zien.

Onvergetelijk jaar
Dat 2019 voor een aantal van jullie een onvergetelijk jaar wordt, staat al vast. Daar gaat deze nacompetitie geen invloed op hebben. Een baby op komst, niets mooier dan dat. Maar bedenk eens: wat zou het mooi zijn als Daems Junior, de kleine Goossens, het op komst zijnde Beertje, Leff, Loïs en alle Moerse Boys-kinderen die nog komen gaan straks voetbalsprookjes krijgen voorgeschoteld met papa in de hoofdrol. Dat zij van anderen horen dat papa het onmogelijk geachte mogelijk maakte. Dat papa haast een superheld is. Wanneer zij over tientallen jaren de oranje-witte geschiedenisboeken openslaan, stuiten ze op foto’s van jullie. Prachtig toch?!

Het is zover. Het avontuur is al maanden terug ingezet, maar de ultieme apotheose volgt nu. Wij, de Moerse Boys-supporters, staan achter jullie. Heel voetbalminnend Klein-Zundert staat achter jullie. Wij zijn apetrots. Op jullie. Op heel ons cluppie. De gunfactor is enorm en dat is jullie verdienste. Waarde selectiespelers, luister nog even goed. De boodschap aan jullie: geniet! Van het spelletje. Van de ambiance. Van het feit dat jullie deel uitmaken van een unieke generatie Moerse Boys-voetballers. En juist dan, juist als jullie genieten van het moment, kunnen er mooie dingen ontstaan.

Waarde selectiespelers, geniet ervan! Leef je voetbaldroom!

Groet,

Een Moerse Boys-supporter