Een flinke domper op de beoogde Funavond

Het idee was goed, de intentie schitterend. Het moest een hele leuke avond voor de jongsten worden. Helaas heeft vooraf niemand kunnen voorzien dat het uiteindelijk voor een dergelijke impact zou zorgen.

Tot aan de start van het programma was iedereen nog in zijn nopjes. De promotie vooraf was voortreffelijk, de voorbereidingen tot in de puntjes verzorgd en dus stonden de spelbegeleiders om klokslag 18:30 uur met hun armen open om de kinderen van de schoolgroepen 1 t/m 3 te ontvangen.
Met een totaal van 68 waren er vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en kleine fanatiekelingen die al enige jaren bij de voetbalwedstrijden van hun grotere broers en zussen aan de kant hadden gestaan en dat wel welletjes vonden. Nu waren zij aan de beurt!

Het programma bestond uit 8 spelonderdelen, variërend van dribbelen, schieten op blokken en een partijtje tussen autobanden.

Er was op deze avond zelfs een oranje leeuw te zien, die met de ene na de andere gekke sprong aan keiharde schoten probeerde te ontkomen. Het is naar onze mening ook de eerste keer dat we in levende lijve een leeuw zagen zweten. Dit nieuws ging al snel als een lopend vuurtje rond en werd zelfs een hot item op twitter. Inmiddels hebben ook Artis en Blijdorp al concrete interesse voor dit exemplaar getoond. We hebben echter direct gereageerd dat wij niet aan onze concurrenten verkopen. Niet voor 40, niet voor 50 en zelfs niet voor 70 miljoen.

Tussen al het tumult door konden onze toekomstige heldjes gelukkig ook af en toe pauzeren. Dit onder het genot van de belangrijkere zaken in hun leven: snoep en ranja. Voor de aanwezige supporters werd rond gegaan met koffie/thee en een heerlijk romige cake. Kortom een avond om nooit te vergeten. Totdat…

Ja totdat Tom Magielse zwaar emotioneel het veld moest verlaten.

Tom was even daarvoor nog bijzonder enthousiast begonnen met de oefening waarbij spelers vrij op hem mochten schieten. Vol zelfvertrouwen en spelend met het publiek, gaf hij de plaats aan waar vandaan de kinderen mochten proberen te scoren. Dit zou een appeltje eitje voor hem worden. Hij was toch immers DE keeper van het eerste elftal.

Het was echter al vrij snel duidelijk dat dit zijn pet ver te boven ging. Een lang verhaal kort, Tom heeft in 45 minuten meer doelpunten geïncasseerd dan dat hij bij elkaar opgeteld in de afgelopen 4 jaar in competitieverband tegen heeft gekregen.

Onder luid applaus, maar zwaar ontgoocheld, verliet hij het veld. Het siert Moerse Boys dat zij hierop snel een mental coach voor hem in de arm hebben genomen en we wensen Tom vanaf deze plek dan ook heel veel sterkte toe. De vooruitzichten zijn somber maar stiekem durven we erop te hopen dat hij er in de nacompetitie weer als vanouds zal staan.

De avond werd beëindigd met een wedstrijd van alle kids tegen het elftal van de JO19. De oudere jongens, die toch al het een en ander in hun carrière hadden meegemaakt, konden de kleine voetjes duidelijk niet bijbenen. Met aanvallen over 68 schijven werd het verschil in klasse ruimschoots op het scorebord uitgedrukt.

Met het eindsignaal van de wedstrijd eindigde ook het sportieve deel van de avond. De kinderen kregen als afscheid nog een goody bag en een heerlijke ijsco voor op de terugweg naar huis. Eenmaal thuis zijn de vermoeide lichaampjes na een flinke wasbeurt lekker het bed in gekropen, waarschijnlijk dromend over wat voor leuks ze die avond allemaal hadden meegemaakt. Wat zullen ze heerlijk hebben geslapen.

Degenen die nog eens vaker zoveel plezier willen meemaken zijn natuurlijk altijd van harte welkom om te komen trainen.