Droomseizoen duurt voort: Moerse Boys verslaat hoofdklasser Vlissingen

Het droomseizoen van Moerse Boys krijgt een vervolg. Op een volgepakt en snikheet Akkermolen voegden de oranjehemden zondag een nieuw hoofdstuk toe aan een nu al schitterend voetbalsprookje. Hoofdklasser Vlissingen had geen antwoord op de Klein-Zundertse dadendrang en slaagde er niet in om de oranje-witte machine te ontregelen. Moerse Boys zegevierde met 4-2 en kwam daarmee weer een stap dichterbij de hoofdklasse.

Moegestreden
Het beeld direct na het laatste fluitsignaal was alleszeggend. Topschutter Pim, vandaag goed voor één treffer, liet zich neerdalen op de groene zoden, happend naar adem. De moegestreden centrumspits had alles gegeven, veel vuile meters gemaakt, in een verzengende hitte. Als een stel nationalistische soldaten hadden de oranjehemden zich deze middag over het veld begeven, strijdend voor de eigen club, het oranje shirt, de honderden supporters. Moerse Boys wil naar de hoofdklasse en daarvoor moet alles wijken, daarvoor gaan de spelers tot het gaatje. Het laatste fluitsignaal voelde deze zondag ongetwijfeld als een bevrijding.


Moerse Boys trof met Vlissingen een ploeg bestaande uit veel behendige voetballers. Zaalvoetbalinternationals zelfs. Bij vlagen waren de Zeeuwse voorwaartsen onnavolgbaar, maar zelden liepen zij een meter teveel. De voorspelling van Jurgen Arnouts dat niet de ploeg met de beste spelers, maar het beste team doorgaans zegeviert in de nacompetitie, werd op deze tropische dag waarheid.

Bevredigend
Dat het seizoen vandaag nog niet mocht eindigen, was de algemene gedachte bij de Klein-Zundertse supporters. Tegelijk was er het besef dat het vandaag wel zomaar kón eindigen. Eén allesbeslissende wedstrijd. Doorstoten of uitschakeling, meer opties waren er niet. Juist in dergelijke wedstrijden, op leven en dood, heeft Moerse Boys in het verleden aangetoond iets extra’s te kunnen brengen. Ook vandaag was het resultaat bevredigend.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal greep Moerse Boys de Zeeuwse opponent bij de keel. De reputatie van Vlissingen, een voormalige profclub, maakte klaarblijkelijk geen enkele indruk op de nuchtere dorpsjongens. Cas deelde het eerste speldenprikje uit, Daan haalde even later de trekker over. Rens werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied en zijn voormalige buurjongen trapte raak vanaf elf meter. Moerse Boys kreeg vervolgens kansen om Vlissingen meer pijn te doen, maar verzuimde dat.

Cruciale ingreep
Een slordigheid in het hart van de defensie leidde vervolgens halverwege de eerste helft tot een gelijkmaker die op dat moment onverdiend was. Een afstandsschot van blikvanger Abdul Abdendi ging via een Moerse Boys-verdediger tegen de touwen. Even was Moerse Boys zoekende, even namen de bezoekers het overwicht over. Bart behoedde de thuisploeg voor een achterstand, toen hij ternauwernood een bal van de doellijn haalde. Een cruciale ingreep.

Op slag van rust liet Rens een volgepakt Akkermolen voor de tweede maal deze middag exploderen. De 31-jarige middenvelder had daags voor de wedstrijd tegenover BN De Stem gezegd dat Vlissingen-thuis niet zijn laatste wedstrijd mocht worden. Met een rake kopbal, na een afgemeten voorzet van Sjors, zette hij zijn ploeg op de goede weg. De routinier speelde sowieso een ijzersterke wedstrijd. Als een ware veldheer liep hij over het veld, zijn troepen continue aansturend, slim gebruik makend van zijn ervaring.


Hoewel Moerse Boys ook na rust uitstekend opende, bleef de marge steeds één treffer. Aan de overzijde opende de zaalvoetballers van Vlissingen zo nu en dan de trukendoos. Juist dan had de Klein-Zundertse defensie handen en voeten nodig om de opponent af te stoppen. Ook aan de gelijkmaker, halfweg de tweede helft, gingen een handvol flitsende voetbewegingen vooraf. Een perfecte voorzet vanaf rechts zeilde over Tom heen en werd bij de tweede paal binnen geknikt.

Ontlading
Na de gelijkmaker hielden beide ploegen elkaar in een stevige greep. Moerse Boys was in fases wat slordiger, maar echt doelgevaar van de bezoekers bleef uit. Ondertussen gierden de spanning door de lichamen van de aanwezigen op Akkermolen, die stilaan rekening hielden met een verlenging. Zover kwam het niet. Met een rake kopbal zorgde Pim voor een enorme ontlading. Daan kopte een voorzet van Sjors terug in het doelgebied, alwaar Klein-Zunderts topschutter van dichtbij raak knikte.


Het laatste woord was vervolgens voor invaller Mitchel. De centrumaanvaller stond koud in het veld toen hij een verre bal van Tom op waarde schatte. Met zijn eerste balcontact passeerde hij de Zeeuwse goalie op wonderschone wijze. Het betekende de nekslag voor Vlissingen. Moerse Boys flikte het weer en bleef voor de 21ste thuiswedstrijd op rij ongeslagen. De promotiedroom bleef springlevend.

Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, speelt Moerse Boys de derde ronde van de nacompetitie, wéér op het eigen Akkermolen. Tegenstander is dan SC Bemmel. Zorg dat je erbij bent!

Voor een samenvatting van de wedstrijd: klik hier!
Voor reactie’s van Rik en Jurgen: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Rens van Laerhoven (Hein Coremans) – Sjors Goossens – Cas van den Broek (Mitchel van Overveld) – Daan van den Broek (Siemen Boomaerts) – Pim Goossens.