Dames 1 weet weer wat winnen is

Na drie nederlagen op rij heeft Moerse Boys Dames 1 eindelijk de volle buit te pakken. De thuiswedstrijd tegen DESK dames 1 werd verdiend gewonnen, en dat was niet eens de enige winst deze ochtend…

De seizoensstart was dus alles behalve vlekkeloos te noemen en dus was de honger naar een overwinning groot bij de thuisploeg. Tegenstander DESK mocht echter zeker niet onderschat worden, want in het vorige, zo succesvolle, seizoen waren de dames uit Kaatsheuvel twee keer te sterk voor de Moer.

Een gewaarschuwd Moerse Boys Dames 1 begint daardoor sterk aan de wedstrijd. Al in de beginfase ontstaat er een flinke kans maar helaas kan deze niet verzilverd worden. Onder een zeer aangenaam najaarszonnetje ontstaat er een leuke wedstrijd, waarbij de Moer laat zien dat het het voetballen nog lang niet verleerd is. Judith is weer een plekje naar voren geschoven en mag zich op het middenveld uitleven op de sterke spelverdeelster van DESK, en dat levert niet alleen mooie duels op, maar ook de kans voor de rest van het team zich hier aan op te trekken en het initiatief in handen te nemen. Dat lukt prima en zonder echt het achterste van haar tong te laten zien is De Moer in de eerste helft de bovenliggende partij. Uiteraard moet er scherp verdedigd worden, want de kwaliteit van DESK ligt vooral voorin waar zij een aantal sterke en behendige speelsters hebben lopen, maar als na een klein half uur de 1-0 op het scorebord komt is dat meer dan terecht. De hardwerkende Lotte is het eindstation, en mag niet eens zo heel veel later de 2-0 binnen werken. Vlak voor rust is daar nog een uitgelezen kans om de hattrick compleet te maken, maar de steekpass kan net niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

Een goede eerste helft wordt zo afgesloten met een 2-0 ruststand en dat is lekker. Toch is de Moer op haar hoede, want ook in de vorige drie duels kwam Moerse Boys op voorsprong maar konden er zoals gezegd geen punten bijgeschreven worden. Onder het toeziend oog van kersverse moeder Laura met haar mooie dochtertje Loïs (nogmaals gefeliciteerd Lau en Rens!) begint “haar” Moerse Boys dan ook scherp aan het tweede bedrijf en al heel snel is er opnieuw een kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas lukt het opnieuw niet om de 3-0 te noteren.

Toch blijft Moerse Boys goed voetballen, de combinaties zoeken en hard werken en dat na een uurtje de 3-0 dan toch wordt gescoord is een grote opluchting voor alles wat Dames 1 een warm hart toedraagt. Lotte weet na een prima actie Sigi te bereiken, en de gelegenheidsspits schuift de bal behendig langs de paal het doel in. Prima doelpunt, prima tussenstand, prima wedstrijd.

Het vertrouwen lijkt deze ochtend eindelijk geheel teruggekeerd bij de Moer en de duels worden goed ingegaan en er wordt ook steeds meer zichtbaar van de voetbalideeën die trainer Arnold voor ogen heeft. DESK komt er, in tegenstelling tot vorig jaar, eigenlijk maar weinig aan te pas in deze wedstrijd, maar dat is vooral een compliment voor alle speelsters van Moerse Boys, die bewijzen het winnen nog lang niet verleerd te zijn.

Inmiddels is Chloé al ingevallen en bewijst zij opnieuw dat er de komende jaren nog wat talent aan zit te komen in het vrouwenvoetbal bij Moerse Boys, maar ook de invalbeurt van Fleur lijdt tot veel blije gezichten, niet in de laatste plaats bij de verdedigster zelf. Na vele maanden blessureleed kan zij voor het eerst weer wat minuten maken op het veld en uiteraard hopen we dat deze stijgende lijn kan worden vastgehouden!

Al met al blaast de scheids na 90 minuten af terwijl er een keurige 3-0 op het scorebord staat, en dat maakt de dag nog mooier dan hij al was.

Opluchting en blijdschap bij alle speelsters en technische staf van Dames 1 die met elkaar hebben laten zien dat er nog veel mogelijk is als we hard blijven werken. Uiteraard maakt één zwaluw nog geen zomer maar de manier waarop het hele team de laatste weken met elkaar knokt om op een hoger niveau te komen is bewonderingswaardig én hoopgevend. Het bericht dat Vera van haar fysio ook weer rustig aan wat mag gaan opbouwen na haar vervelende knieblessure is dat zeker ook, en zo viel er zondag heel wat te vieren voor Moerse Boys Dames 1.

Aankomende zondag mag De Moer gaan bewijzen dat het een echte cupfighter is als 2e klasser Gilze Dames 1 op bezoek komt op Sportpark Akkermolen. Met het Oktoberfest van zaterdagavond in gedachte is elke steun zeker zondag meer dan welkom, dus graag tot dan, aanvang 10:00 uur!