Dames 1 toont twee gezichten tegen Baardwijk

De winterstop duurde lang, heel lang. Maar liefst twee maanden speelde Dames 1 geen competitiewedstrijd, maar afgelopen zondag mochten zij dan toch weer het veld op.

Een week eerder werd er nog geoefend tegen vierdeklasser Welberg, en dat liep niet goed af voor De Moer (2-1 verlies) De oranjehmden waren dus gewaarschuwd voor de wedstrijd tegen de nummer 3 in de stand, Baardwijk, dat vorig jaar nog in de 2e klasse uitkwam.

Positief is wel het goede nieuws uit de ziekenboeg. Terwijl Laura inmiddels alweer een aantal weken rustig meetraint zijn ook Lieke en Vera weer helemaal aangesloten en maakten beide hun rentree tegen Baardwijk. Dat Kristel deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan is dan weer wat minder positief, maar toch ziet het er op persoonlijk vlak goed uit bij Dames 1.

Dan de wedstrijd. Het veld ligt er ondanks de belabberde weersomstandigheden in de voorgaande dagen goed bij en de twee teams lijken al snel aan elkaar gewaagd. Moerse Boys heeft het strijdplan ietsjes aangepast tegen deze nog onbekende tegenstander, maar positioneel staat het goed. Het staat echter al wel binnen enkele minuten 1-0 voor de thuisploeg als De Moer chaotisch uit probeert te verdedigen en Baardwijk koelbloedig op voorsprong komt. De thuisploeg laat zien een aardig potje te kunnen voetballen en er ontstaat al snel een levendige wedstrijd. Moerse Boys doet zeker niet onder voor de gastvrouwen maar trapt echter in dezelfde valkuil als een week eerder: er is te weinig beweging zonder bal om tot een vloeiende aanval te komen, en dus krijgt Baardwijk gaandeweg de eerste helft het beste van het spel. Met name vanuit het middenveld zoekt Baardwijk snel en goed de omschakeling en de Zundertse defensie heeft haar handen vol aan de snelle uitbraken, terwijl het zelden lukt om zelf voor de Waalwijkse goalie te verschijnen.

De ruststand is zodoende 1-0 maar er is nog zeker niks verloren en daar zijn de speelsters het dan ook zeker over eens. Er hoeft hier niet verloren te worden, en met wat meer beleving zónder, en rust en zuiverheid mét de bal moet er zeker nog een mooi resultaat te halen zijn.

Terwijl het heel zacht begint te sneeuwen laat de Moer al snel in de tweede helft zien dat de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. De thuisploeg krijgt minder kans om om te schakelen en Moerse Boys is zuiniger met het balbezit waardoor de wedstrijd in Zunderts voordeel lijkt te kantelen. Toch moet Ellen ook nu weer een paar keer handelend optreden waardoor duidelijk is dat er niet zomaar blind naar voren gerend kan worden. Toch is de 1-1 na ruim een uur voetballen zeker verdiend te noemen. Het is moeilijk kiezen wat mooier was, de goal of de assist, want hoewel de goal prima wordt afgerond door Lotte, is de splijtende dieptepass van Chanel waarmee ze Lotte vrij voor de keepster zet een schitterende assist. Moerse Boys heeft haar gelijkmaker binnen, maar komt goed weg dat Baardwijk niet heel snel weer op voorsprong komt.

Na deze kans voor de thuisploeg is het echter weer de beurt aan Moerse Boys en de voorsprong voor de Zundertse formatie lijkt inmiddels een kwestie van tijd. De krachten bij de thuisploeg lijken weg te vloeien terwijl de Moer er nog een schepje bovenop kan doen, maar de keepster van Baardwijk is deze ochtend een plaaggeest voor met name Lotte. Tot driemaal toe komt de snelle buitenspeelster oog in oog met de doelvrouw, maar een keer beland de bal op de lat via de goalie en tot tweemaal toe heeft zij een wereldredding in huis om Lotte het scoren te verhinderen.

Het momentum ligt zeker bij Moerse Boys maar als na 90 minuten wordt afgefloten kunnen beide teams uiteindelijk vrede hebben met een puntendeling, hoewel ook de technische staf uit Waalwijk toe geeft dat met een beetje meer geluk de drie punten richting Klein-Zundert waren gegaan. Een eerste helft die voor Baardwijk was, een tweede helft waarin De Moer zeker de meeste en beste kansen heeft gecreëerd. Een puntje voor beide ploegen die voetballend niet veel voor elkaar onderdoen.

Komend weekend staat de legendarische Oliebollencup weer op het programma, waar de damesafdeling dit jaar weer meer dan prima vertegenwoordigd zal zijn, en over twee weken gaat de moer op bezoek bij koploper Hontenisse. Met inzet en overtuiging van de tweede helft tegen Baardwijk in het achterhoofd zeker een mooie uitdaging!