Dames 1 spoelt de kater weg in Tilburg

De ochtend na de dag die je wist dat zou komen…
Wie afgelopen zondagochtend op Sportpark Akkermolen aan kwam werd weer even fijntjes gewezen op het feestje dat tot slechts een paar uur eerder gevierd werd na de derbyzege van Moerse Boys 1. De kantinevloer plakte nóg harder dan hij stonk, terwijl het buiten leek alsof er een ontploffing was geweest in een plastic-beker-fabriek. De overblijfselen van een fantastische dag voor Moerse Boys, maar voor Dames 1 roept de plicht en word er koers gezet naar Tilburg voor de wedstrijd tegen de studentes van TSVV Merlijn Vr1.

Net als een week eerder een wedstrijd in de brede subtop van de derde klasse. De Moer werd vorige week voorbijgestreefd door Terneuzen en Merlijn op de ranglijst, nu is er de mogelijkheid om weer over deze teams heen te wippen en dus staat er veel op het spel.

Terwijl het zonnetje haar best doet om de eerste tropische dag (althans, zo voelt hij wel aan…) van het jaar te verzorgen beginnen beide ploegen fanatiek op het Tilburgse kunstgras. Ditmaal lukt het de oranjehemden wel om al vroeg in de wedstrijd het middenveld in handen te krijgen en al snel lijkt het er op dat De Moer deze ochtend de bovenliggende partij zal zijn. De thuisploeg beschikt zeker over een goed voetballende ploeg, maar de Moer heeft haar zaakjes prima op orde en laat weinig steekjes liggen. Waar het echter wel mis gaat is in de afronding. Drie levensgrote kansen kunnen niet worden benut en zo levert een veldoverwicht niet de gewenste voorsprong op. In de rust is het dan ook niet zo moeilijk om de puntjes op de i te zetten; gewoon zo doorgaan, maar dan de ballen er wél in schieten.

De tweede helft levert eenzelfde spelbeeld op. Moerse Boys heeft het beste van het spel, maar heeft ook nu moeite om de bal achter de Tilburgse doelvrouw te krijgen. Zoals zo vaak treedt ook deze ochtend de aloude voetbalwet in werking: als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant… Merlijn komt na een klein uurtje voetballen op voorsprong en nu zullen we toch echt wel ons best moeten gaan doen om niet weer tegen puntverlies aan te lopen. Dat besef is er bij iedereen en de oranje heldinnen nemen de touwtjes nog strakker in de handen en doen al snel iets terug. Amelie heeft een heerlijke diepe bal in huis, de bal komt vervolgens strak voor het doel langs en uiteindelijk lukt het Lotte dit keer wel om de bal tussen de palen te krijgen. Een opluchting, maar tegelijkertijd ook het sein om vooral door te gaan, want de kansen blijven komen.

Als opnieuw Lotte zo’n kwartier voor tijd de 1-2 tegen de touwen werkt is de vreugde dan ook groot, maar de punten zijn natuurlijk ook nog lang niet binnen. De sportieve gastvrouwen proberen uiteraard de gelijkmaker te forceren, maar ook nu nog zijn de grootste mogelijkheden voor de Moer. Tot twee maal toe lukt het niet om de wedstrijd op slot te gooien en dus is het nog even billenknijpen als vlak voor tijd Merlijn een vrije trap mag nemen recht voor de goal net buiten de zestien. De bal gaat hard over de muur maar recht in de handen van Ellen, en zo blijft de voorsprong behouden tot het laatste fluitsignaal klinkt.

Een verdiende overwinning voor Moerse Boys dames 1 dat deze zondag met z’n allen niet alleen de drankkater wegspoelt van de derby-dag, maar bovendien die van de nederlaag tegen Terneuzen. Moerse Boys wipt zoals gezegd weer over beide team heen en nestelt zich op een zeer verdienstelijke derde plaats. Een prestatie van formaat!

Komende zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma, en wel tegen Blauw-Wit ’81. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen werd er verloren op bezoek bij de blauw-witten. Een mooie gelegenheid om deze nederlaag recht te zetten, en daarbij is alle steun uiteraard meer dan welkom! Aanvang 10:00 uur, tot dan!