Dames 1 heeft geen problemen met hekkensluiter

Moerse Boys dames 1 heeft de eerste wedstrijd van de “serie-van-drie-in-zes-dagen” met goed gevolg afgesloten. De thuisploeg kende weinig problemen met Roosendaal, dat door deze nederlaag na één jaar derde klasse weer degradeert.

Moerse Boys Dames 1 heeft bij een ruime overwinning nog een kleine kans op de tweede periodetitel. Zover komt het uiteindelijk niet door de 6-0 overwinning van Gastel, en dus kan De Moer zich na vandaag richten op drie overwinningen op rij om op die manier nacompetitie veilig te stellen.

Terug naar de wedstrijd tegen Roosendaal. Hoewel de gasten al het gehele seizoen onderaan bungelen worden zij zelden met grote cijfers van het veld gespeeld, en ook in de heenwedstrijd had de Moer het niet al te gemakkelijk. Toch is vanaf het begin af aan duidelijk dat De Moer de bovenliggende partij is en het beste van het spel heeft. Het spel speelt zich voornamelijk op Roosendaalse helft af en al vroeg in de wedstrijd krijgt de thuisploeg een aantal corners die steeds prima voor de goal komen, maar waar helaas niks mee gedaan kan worden. Na een kwartier lijkt het dan echt tijd voor de openingsgoal, maar Judith stuit oog in oog met de Roosendaalse goalie op de sluitpost en een minuutje later kopt Lara van dichtbij op de paal. De openingstreffer hangt in de lucht en komt uiteindelijk ook op het scorebord als Sigi in de 24e minuut het leer tegen de touwen werkt.

Het spelbeeld blijft in de eerste helft ongewijzigd. Moerse Boys valt en de gasten moeten zich vooral bezig houden met verdedigen. Toch mag de aanval van Roosendaal zeker niet onderschat worden. Met name op de flanken hebben zij enkele snelle en gevaarlijke speelsters waar de Zundertse backs hun handen vol aan hebben. De 1-0 blijft tot de prima ranja op het scorebord staan, ondanks enkele goede kansen via (opnieuw) corners en combinaties.

Weinig reden tot ontevredenheid, hoewel het fijn zou zijn als de wedstrijd op slot gegooid kan worden door een paar vroege treffers in de tweede helft. Door de overvolle bank met vijf fitte speelsters moet er helaas al gewisseld worden, terwijl daar eigenlijk geen aanleiding voor is, maar daar heeft de Moer geen last van blijkt al snel. In de 48e minuut ontsnapt Lotte over links en de watervlugge buitenspeelster verrast de Roosendaalse keepster door de bal hoog in de korte hoek binnen te knallen. Een goal die toch wel wat lucht geeft en de Moer kan door gaan waar het in de eerste helft ook al mee bezig was; aanvallen.

Het spelbeeld blijft ongewijzigd, het sportieve Roosendaal komt deze dag gewoon te kort om het Moerse Boys echt lastig te maken. Heel verveldn is het dan ook dat het na een uur spelen mis lijkt te gaan voor een van de Roosendaalse verdedigsters. Na een botsing met Laura blijft zij kermend op het veld liggen en het lijkt er niet goed uit te zien. Een brancard moet er uiteindelijk aan te pas komen, en via deze weg wensen wij deze speelster uiteraard veel sterkte toe en hopen dat de blessure uiteindelijk meevalt.
Na een oponthoud van een klein kwartiertje gaat de wedstrijd weer verder, en Moerse Boys moet er weer even inkomen. Roosendaal meldt zich wat vaker richting het doel van Ellen, maar verdedigend staat de Moer vandaag ook prima haar mannetje. Een wonderschone knal van afstand spat boven Ellen op de lat uiteen, maar dat is dan ook gelijk het gevaarlijkste wapenfeit van de bezoekers. De Moer daarentegen krijgt nog enkele prima mogelijkheden om de score verder op te voeren. De grootste van de middag komt op naam van Sigi, maar de middenveldster mikt van dichtbij voor open doel hard op de lat.

Toch mag het oranjepubliek nog één keer juichen. Eindelijk lukt het om een prima corner om te zetten in een doelpunt, wanneer Laura haar hoofd tegen de bal zet en zo de 3-0 eindstand op het bord zet.
Een prima, degelijke overwinning voor Moerse Boys Dames 1. Er is echter weinig tijd om hier van te genieten, want zondag staat er alweer een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Baardwijk komt op bezoek op Sportpark Akkermolen, en deze wedstrijd kan wel eens beslissend zijn in de strijd om een plekje in de nacompetitie. Met het vertrouwen zit het wel goed na drie overwinningen op rij. De grootste uitdaging is er wellicht nog voor de technische staf om met een volledig fitte selectie de juiste keuzes te maken. Geen gemakkelijke opdracht voor de trainers, wie ooit bedacht heeft dat dat een “luxe-probleem” is mag zich ook nog eens achter de oren krabben…

Afgezien daarvan… Volgende halte: Baardwijk thuis, zondag 13 mei 10:00 uur op Sportpark Akkermolen. Een mooi begin van hopelijk een memorabele dag voor heel Moerse Boys. Ook wij rekenen op de steun van het oranje-legioen! Tot zondag!