Competitie-indeling bekend: Moerse Boys naar Achterhoek en Zuid-Limburg

De KNVB heeft maandag de competitie-indeling en het speelprogramma voor Moerse Boys 1 openbaar gemaakt. Zoals verwacht komt ons vlaggenschip in het debuutjaar in de hoofdklasse uit in de hoofdklasse B. Komend seizoen wacht het eerste elftal tripjes naar onder meer de Achterhoek en Zuid-Limburg. Moerse Boys opent het seizoen met een uitwedstrijd tegen UDI’19.

De allereerste hoofdklassewedstrijd op Akkermolen volgt op zondag 8 september, wanneer RKZVC uit Gelderland op bezoek komt. De eerste derby van het seizoen speelt de trots van Klein-Zundert vervolgens twee weken later. Op Akkermolen is dan Baronie de tegenstander. De verste reis wacht het vlaggenschip op zondag 6 oktober. Op die dag speelt Moerse Boys de uitwedstrijd tegen Longa’10 uit Lichtenvoorde. Een busreis van 188 kilometer ligt dan in het verschiet.

Bloemencorso
Het openingsduel met UDI’19 vormt momenteel nog wel een obstakel. De uitwedstrijd staat immers gepland op zondag 1 september. Eenieder in Zundert weet dat het dorp die dag in de ban is van het Bloemencorso. Moerse Boys gaat in overleg met UDI’19 proberen deze wedstrijd te verzetten. Hierover zal te zijner tijd meer informatie bekend worden.

Overigens begint de voorbereiding van de Moerse Boys-selectie op zondag 28 juli met een trainingsdag. Als hoofdklasser slaan de oranjehemden de groepsfase van het bekertoernooi over. Pas in de volgende rond stroomt ons vlaggenschip in.

Hieronder de competitie-indeling, voor het complete wedstrijdschema klik hier.

Team Plaats Afstand
AWC Wijchen 107 km
Baronie Breda 17 km
EHC/Heuts Hoensbroek 160 km
Halsteren Halsteren 40 km
IFC Hendrik Ido Ambacht 46 km
Juliana’31 Malden 115 km
Longa’30 Lichtenvoorde 188 km
Nuenen Nuenen 79 km
OJC Rosmalen Rosmalen 71 km
RKSV Minor Nuth 155 km
RKZVC Ziewent 185 km
Silvolde Silvolde 172 km
SV Meerssen Meerssen 153 km
UDI’19/CSU Uden 95 km
Unitas Gorinchem 53 km