Bukkaki wint door VAR ontsierde Oliebollencup 2019

Let op! Deze terugblik is gebaseerd op louter vage herinneringen van de Oliebollencup 2019. De beschrijving van een en ander kan enigszins afwijken van de werkelijkheid.

Op een geslaagde editie van de Oliebollencup heeft Bukkaki zich zaterdag gekroond tot eindwinnaar. In de finale werd De Jostiband na een zinderende strafschoppenreeks verslagen. Na afloop ging het – zoals zo vaak tegenwoordig – echter vooral over discutabele beslissingen van de VAR, die ook op de Oliebollencup zijn intrede deed.

VAR
Want wat als de op het oog loepzuivere treffer van team La Casa in het openingsduel met Race towards the canteen wel was goed gekeurd? Dan had het verloop van het toernooi er ongetwijfeld heel anders uitgezien. De VAR attendeerde scheidsrechter Arno Jochems op een vermeende handsbal. De arbiter ging zelf kijken naar het scherm en keurde de treffer, na enige bedenktijd, af. Titelverdediger La Casa kwam dit besluit niet meer te boven en vond al in de eerste ronde zijn Waterloo.

Daarmee mag overigens geen afbreuk worden gedaan aan de prestatie van Bukkaki. Het team, gekleed als fallussen, schaars geklede dames en lichaamssappen, kwam langzaam op gang, maar groeide in het toernooi. De 3-1-zege op de eindwinnaar van vorig jaar was al een teken aan de wand. Uiteindelijk werd het absolute hoogtepunt, de ultieme climax, bewaart voor de finale, die na een ware thriller winnend werd afgesloten. Overigens: mocht u als lezer zich afvragen waaraan de teamnaam Bukkaki refereert, dan stellen wij voor om navraag te doen bij de leden van het team. Zij voorzien u graag van uitleg. Mocht u een zoektocht naar de definitie op het wereldwijde web verkiezen, dan is het advies om uw zoekgeschiedenis tijdig te wissen. Doe er uw voordeel mee.

Record
Over het geheel genomen – de beslissingen van de VAR buiten beschouwing latend – was de Oliebollencup 2019 weer een onverdeeld succes. Zo’n 230 deelnemers, zelfs een afvaardiging uit Rotterdam, en geen onvertogen woord. Voor het eerst was er dit jaar zelfs een aparte damespoule in het leven geroepen. Niet uitgesloten is dat het kakelverse record van aantal deelnemers volgend jaar al weer zal sneuvelen, want dankzij een uitgebreid interview op de website van de KNVB heeft het toernooi inmiddels zelfs landelijke bekendheid.

Na afloop van het toernooi verplaatste de mensenmassa zich naar de kantine. Het kantinepersoneel maakte overuren, DJ Glen verzorgde (zo nu en dan met hulp van de Jostiband) de muzikale omlijsting en de activiteitencommissie hield een oogje in het zeil. Het werd gezellig. Heel gezellig. En laat ook.

En de VAR? Die bestal ook NAC Breda van kostbare punten… Alaaf!