Bravehearts

Freedom oftewel vrijheid. Voor mij persoonlijk het mooiste woord uit onze vocabulaire en het wordt nog veel mooier als je het daadwerkelijk zelf mag voelen. Vandaag moesten onze jongens, zonder Dylan, uit naar TSC en stond in de slag bij Oosterhout hun eigen vrijheid op het spel.

De wrede heersertjes uit Oosterhout hadden namelijk op hun eerdere plundertochten al de nodige angst bij de andere clans gezaaid. Door continue en systematisch druk uit te oefenen, werd bij de tegenstanders de kans ontnomen om in vrijheid te spelen. Ook onze eigen strijders waren van deze overheersing zwaar onder de indruk en leefden met het zweet in hun handen naar de aanstaande veldslag toe.

Aangekomen bij het strijdtoneel stelde de Zundertse infanterie zich in oorlogstenue naast elkaar op en werd in spanning op het startsignaal gewacht. Met hun oranje geverfde gezichtjes en witte kilts aan (best fris vandaag), vormden ze weliswaar een schrikaanjagend blok, maar bij het aanschouwen van de tegenstander sloeg toch plotseling de twijfel toe. Op dat moment stapte Daan uit de groep naar voren en sprak hij de volgende heldhaftige woorden tot zijn consorten:

Daan: “Ik ben Daan Joosen en ik zie een heel leger van de Moerse Boys Clan voor me, getart door de onderdrukking van hun vrijheid. Jullie zijn hier gekomen om te vechten als vrije jongens en vrije jongens kunnen jullie zijn. Wat wil je doen voor die vrijheid? Wil je ervoor vechten?”

Jop: “Vechten? Tegen die grote jongens van TSC? Als we nu wegrennen, zijn we misschien wel beter af.”

Daan: “Klopt, als we rennen zijn we er nu vanaf, maar dat is dan maar voor even. De komende seizoenen komen we ze waarschijnlijk weer tegen. En als we dan over vele jaren, op het einde van ons leven terugkijken, zouden we dan niet alle dagen, van deze dag tot aan dat moment, in willen ruilen voor 1 kans, slechts 1 kans, om hier terug te mogen komen en onze tegenstanders te vertellen dat ze eventueel de overwinning mogen pakken maar nooit ONZE VRIJHEID?!”

SAMEN: “JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!”

Op dat moment blies de spelbegeleider op zijn hoorn voor de start van de strijd. Onze moedige hartjes stormden in eenheid naar voren en schreeuwden voluit:

“FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDDDDDOOOOOOOOOOOMMMMMMMM!!!!”

De meegereisde supporters zagen hun helden ontketend over het veld heen vliegen. Met acties van Jumah, een hakje van Jop, passies van Daan, een rechts pootje van Jonathan, goals van Kes, duels van Melle en onze penaltykiller Keano, was het een genot om na een week van gevoelens van onderdrukking, onze jongens nu als vrije vogels door het leven te zien gaan. Na aanvallen over en weer werd uiteindelijk de 2-5 overwinning met verve binnengehaald en werd daarmee ook de kracht van vrijheid nog eens bevestigd. Wat zou het daarom toch mooi zijn als ieder levend wezen van zijn/haar vrijheid kon genieten of om te spreken met het wijze woord van de vader van Jumah: BOEMSJAKALA!!

Wilt u onze clanleden ook zien genieten van hun vrijheid, kom dan zaterdag 1 december kijken. Ze strijden dan thuis om 10.45 uur tegen Seolto.

Tot volgende week!