Bevochten nederlaag voor JO15-1

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd van deze seizoenshelft op het programma. De tegenstander was Roosendaal JO 15-3 een team met veel tweedejaars. Het waren dan ook grote gasten. Roosendaal had al een keer gewonnen, 3-1 van JEKA. Vorige wedstrijd was een teleurstellende 6-1 nederlaag tegen Klundert, maar deze wedstrijd was anders. We wouden van de 0 punten af komen en dat was ook te zien.

De eerste helft begonnen we heel sterk. We pakten Roosendaal goed aan en lieten ze niet zomaar voetballen. Verdedigend stond het perfect. Alle duels werden gewonnen en de opbouw ging goed. Alleen het aanvallen lukte niet. Hun zaten er ook goed op. En het stond best stil voorin, waardoor we de bal niet makkelijk ver naar voren kregen. We gingen dan ook verdienstelijk met 0-0 rusten.

Tweede helft ging het precies hetzelfde we begonnen heel sterk. We kwamen al meer naar voren en het stond aanvallend een stuk beter. We hadden echt al goeie aanvallen. Ward en Juul hadden de keeper daardoor nog uitgetest. Deze aanvallen kwamen door diepgang en combinaties. We kwamen ver op het veld alleen nog niet genoeg om te scoren. Alleen na een stille tijd van de aanval van Roosendaal kwam hun spits goed in de bal en dribbelde naar voren. Door een 1 2 kwam hij 1 op 1 en maakte rustig af. Waardoor Jelle geen kans meer had. De resterende minuten konden we helaas geen doelpunt meer scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-1.

Deze wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. We hadden voor hetzelfde geld kunnen winnen. Een gelijkspel had meer op zijn plek geweest. We waren sterk in de duels en durfden met de minuten meer te voetballen. 0-1 verloren geeft niet het perfecte beeld van deze wedstrijd. Een gelijkspel had het beste geweest. Een overwinning zou ook niemand verbazen. Volgende week hebben we geen competitie wedstrijd. Maar daarna de derby tegen Zundert, daar moeten we zeker wat goedmaken. Met de instelling van vandaag moet dat zeker kunnen.

Cas Gommers.