Alles moet wijken voor promotiedroom: “Het leeft als nooit tevoren”

Succestrainer Jurgen Arnouts ademt voetbal, maar nooit eerder was hij in een week zoveel bezig met voetbal als deze week. De oefenmeester wil met Moerse Boys dromen waarmaken en daar is hem veel aan gelegen. Alles moet wijken voor promotie naar de hoofdklasse. De clubman verheugt zich op de nacompetitie.

Te midden van het feestgedruis na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, blikte Jurgen al kort vooruit op hetgeen wat komen gaat. Hij betitelde de nacompetitiewedstrijden als ‘de mooiste wedstrijden voor een trainer’. “Wat het zo mooi maakt? Die hele voorbereiding, maar ook het mentale aspect. Nooit eerder was ik in een week zoveel uur bezig met voetbal als deze week. Informatie inwinnen over de tegenstander, twee trainingen leiden, een wedstrijd uit onze nacompetitie bezoeken en een strijdplan maken. Alles met het doel om zondag zo goed mogelijk voor de dag te komen. Prachtig is dat.”

Nacompetitie leeft
Ook de spelersgroep staat te popelen om zondag op het strijdtoneel te verschijnen. Zij zijn bezig met iets unieks. Wederom. “Na Rood-Wit-uit hebben we gezegd dat we kampioen willen worden. Dat is niet gelukt, terwijl we weinig hebben gemorst. Kampioen VOC verdient dan ook een groot compliment. Toen duidelijk werd dat we geen kampioen zouden worden, ging de knop snel om. Wat we dit seizoen weer presteren is uniek. Ook bij die gasten leeft de nacompetitie als nooit tevoren.”

Zondag treft Klein-Zunderts trots met Vlissingen een oude bekende. De Zeeuwse hoofdklasser kroonde zich vijf jaar geleden op Akkermolen tot kampioen van de eerste klasse. “Sindsdien spelen ze in de hoofdklasse. Voor ons een mooi moment om aan dat hoofdstuk af te sluiten”, stelt Jurgen, die bij diverse trainers uit de hoofdklasse informatie inwon over de opponent. “Vlissingen is een totaal andere ploeg dan wij. Zij beschikken over veel behendige voetballers, type zaalvoetballer, die over het algemeen graag op kunstgras spelen. Nu moeten ze bij ons op het hoofdveld voetballen.”

Oranje-witte zee
Meermaals herhaalt de Klein-Zundertse succestrainer dat het mentale aspect in wedstrijden als deze belangrijk is. Niet de ploeg met de beste spelers wint, maar het beste team, zo verwacht Jurgen. “We zullen weer spelen voor een oranje-witte zee aan supporters. De steun van de aanhang zal weer zijn zoals we bij Moerse Boys gewend zijn, positief en hartstochtelijk. De supporters kunnen ons over een dood punt heen helpen. Ik verwacht zondag weer veel van hen. Het is niet voor niets dat we al zolang ongeslagen zijn op eigen veld.”

Al maanden achtereen worden de spelers van Moerse Boys bedolven onder complimenten. Zij blijven echter de nuchterheid zelve, evenals hun trainer. Jurgen is hongerig. “We mogen nog niet tevreden zijn nu. Zondag kunnen alle beetjes helpen, zeker in de omstandigheden waarin we gaan spelen. We doen deze nacompetitie niet mee omdat het leuk is of omdat het zo knap is. Nee, we willen naar de hoofdklasse. We kijken wedstrijd voor wedstrijd. Hopelijk volgen er drie finales. Voor nu is zondag de allerbelangrijkste.”