5-5-2018 Moerse Boys JO9-3M – Wieldrecht JO9-5

Met slechts 3 van de 7 speelsters beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht, kwamen voor ons JO9-3M team ‘to the rescue’ Floor, Anne en Nynke. Van spelbederf is allesbehalve sprake aangezien deze dames dan misschien wel uitkomen voor ons Moerse Boys MO11 team, maar qua leeftijd en formaat helemaal niet hadden misstaan in de jeugd onder 9. Eigenlijk zijn deze drie dames dus precies het formaat van zo goed als elk van onze tegenstanders van het lopende voetbalseizoen …

De opstelling voor de eerste helft was duidelijk. Kyara met haar knikkende knieën (“ik kan echt niet keepen”) in de goal en de rest van de meiden ergens op het veld. De tegenstander mocht aftrappen. Beide teams waren veelvuldig aan de bal en op beiden helften werd lekker gespeeld. Het voelde alsof Moerse Boys de overhand had, dit terwijl dat aan het doelpuntensaldo nog nauwelijks merkbaar was. Ondanks dat de tegenstander regelmatig scoorde, “Ja, ik zei toch dat ik niet kan keepen!”, waren er echter Moerse Boys meiden bij die boven zichzelf leken uit te stijgen. Floor paste spontaan de bijnaam “Floor La dribbel”. Met gecombineerde kapbewegingen speelde zij vanuit de middellijn zo 3 tot 4 tegenstanders uit. Na diverse vergelijkbare acties, legt ze ook zomaar ineens de bal in het net! Ze schrok er zelf bijna van. Onderlinge communicatie was eerder vaak ver te zoeken, maar vandaag was dat voor Luna anders. Met Nynke en Anne aan de basis van de acties, werd door Luna nadrukkelijk om de bal gevraagd, welke vaak precies op maat bij haar aankwam. Vanuit daar kwamen de mooie acties van Luna, welke resulteerden in een mooi bijbehorend doelpunt. Zo tussen de bedrijven door, tikte ook Anne er nog een paar in. De ruststand was doelpuntrijk en telde een 7-5 voorsprong voor De Moer.

Het keeperstenue werd gewisseld van Kyara naar Luna. Met Luna in de goal beschikten we over een gigantisch uittrap … da’s mooi, daarmee zijn we al een heel eind. Kyara had al een halve wedstrijd stilgestaan en moest haar energie kwijt. Fel als ze is, kwam ze in combinatie met ‘big sister’ Nynke al snel aan scoren toe. Ook Liv had wel zin om een mooie treffer te maken. Al meerdere malen had ze verwoestend uitgehaald. Net naast of tegen de paal, hij wilde er maar niet in. Maar, opgeven was geen optie, vandaag moest het gebeuren.