10-9-2018 Zundert MO11- Moerse Boys MO11

Na een mooie 2-8 overwinning afgelopen zaterdag, mochten onze MO11 meiden vanavond de grasmat betreden voor de derby tussen Zundert en Moerse Boys.

Onze meiden hadden er allemaal niet zo’n benul van dat een wedstrijd tussen twee clubs uit hetzelfde dorp over het algemeen meer beladen en extra spannende wedstrijd is.

Het besef kwam echter al snel toen onze oranjehemden het sportpark van VV Zundert opliepen en werden uitgejoeld door een groep grotere jongens in rood, zwarte trainingspakken. Ook de aanhangers van concurrent Zundert, waren in groten getale komen opdagen. Het geroep langs de kant voelde als beladen, maar … onze meiden bleven koelbloedig en kwamen enkele minuten na de aftrap al op voorsprong. Ondanks dat uitsluitend Moerse Boys ouders waren meegereisd en de oranje-fans dus sterk in de minderheid waren, werd er luidkeels en uitbundig gevierd wanneer er door onze Moerse Boys meiden werd gescoord. Aanjager van dit telkens terugkerende feestje was papa Gboke. Hij maakte er met zijn lovende woorden en aanmoedigingen echt een feest van! Zijn gelach en getier zorgden er mede voor dat de meiden steeds enthousiaster werden en nog meer plezier kregen in het potje voetbal waar ze mee bezig waren.

Met een schitterende 0-11 winst werd tegenstander Zundert letterlijk opgerold!

Maar … dat was niet hetgeen na deze derby bij de meiden was blijven hangen. Na de wedstrijd werd door menigeen Safi enthousiast bevraagd: “Is jouw papa altijd zo vrolijk op het veld? Ennuhhh … komt hij de volgende keer ook weer kijken? Dat zou pas gezellig zijn!”

Gezelligheid gaat dus zeker boven de winst! Alhoewel het vandaag stiekem wel extra fijn is om ook die 3 punten mee naar huis te nemen!