4.8/5 Waardering (16 beoordelingen)

Staande ovatie voor Moerse Boys ondanks degradatie

dinsdag, 06 juni 2017 // hits 1936

Staande ovatie voor Moerse Boys ondanks degradatie

Het eerste klasse-sprookje is ten einde. Exact vier jaar en drie dagen na de historische promotie naar de eerste klasse is maandag het doek gevallen voor Moerse Boys. Tegen Best Vooruit gaven de oranje-witte gladiatoren alles, realiseerden ze zelfs bijna het Wonder van Akkermolen, maar aan het eind van de rit waren er toch tranen van teleurstelling. Moerse Boys won wel, met 3-2, maar dat was na de 4-1-nederlaag van zaterdag onvoldoende.

De staande ovatie na het laatste fluitsignaal was veelzeggend. Terwijl Best Vooruit feestvierde, klapte het thuispubliek hun handen stuk voor de eigen manschappen. Minutenlang, alsof het de spelers duidelijk wilde maken: ‘het is goed zo, we hebben van jullie genoten.’ Want ook al was degradatie een feit – en was de teleurstelling weldegelijk aanwezig – bewondering en trots voerden de boventoon. Bewondering vanwege vier jaar in de eerste klasse, maar ook vanwege de geleverde prestatie deze middag. De passie, de beleving, de overlevingsdrang die werd tentoongespreid was ongekend. Tekenend was het feit dat Marvin, nota bene de kleinste man op het veld, een groot deel van zijn kopduels won. Puur op felheid.

Sensatie op Akkermolen

Op een zonnige Tweede Pinkserdag leek een ware sensatie in de maak. Zo’n kwartier na rust lepelde Bart op weergaloze wijze de bal tegen de touwen. Het betekende de 3-0, waarmee de stand over twee duels in evenwicht was. Moerse Boys had zich teruggeknokt uit geslagen positie. Uitzinnig van vreugde zochten de spelers het publiek op om samen de treffer te vieren. ‘Erop en erover’, was her en der hoorbaar.

De 3-0 volgde kort na een eerste helft die volledig volgens plan liep. Hoewel Best Vooruit in het eerste kwartier kansen kreeg op een vroege beslissing van het tweeluik, was het De Moer dat halverwege met 2-0 leidde. Na een kwartier opende Pim de score met een uitmuntende kopbal op aangeven van Sjors, terwijl Daan een minuut of tien later raak schoot vanaf elf meter. Prompt blaakte Moerse Boys van het zelfvertrouwen. Best Vooruit daarentegen leek rijp voor de sloop. Nadat Mitchel op slag van rust nipt naast kopte, zorgde Bart kort na rust dus voor de bevrijdende 3-0.

Van een bevrijding was echter geen sprake. Want nog voordat de oranje rookdampen waren opgetrokken, produceerde Best Vooruit de belangrijke 3-1. Het was een donderslag aan heldere hemel. Best Vooruit had al een tijdlang niets in te brengen, maar was uit het niets toch trefzeker. Waar de bezoekers vertrouwen tankten, daar ging Moerse Boys de benen steeds meer voelen. Het eerste uur had enorm veel energie gekost.

Het Klein-Zunderts vlaggenschip probeerde nog wel, maar creëerde haast geen doelrijpe mogelijkheid meer. Eenmaal bolde het net nog wel, toen Siemen op bijzonder fraaie wijze raak schoot. Het fluitsignaal had toen echter al geklonken vanwege buitenspel. In extremis maakte Best Vooruit met de 3-2 aan alle illusies een einde.

Reclame voor Moerse Boys

Moerse Boys zakt af naar de tweede klasse, maar kan terugkijken op een fantastische periode in de eerste klasse. En zelfs op de dag dat de degradatie een feit werd, maakte de vereniging Moerse Boys reclame voor zichzelf. De vechtlust en onverzettelijkheid van de spelers, de onvoorwaardelijke steun van de aanhang, de fraaie vuurwerkshow van Vakkie Youth: ook op deze dag was het fijn om bij Moerse Boys te horen.

Wonden likken, rug rechten en op naar het volgende seizoen. Daarin zal onder meer de derby tegen zustervereniging vv Zundert, na jaren van afwezigheid in competitieverband, in ere worden hersteld. Toch ook wel een mooi vooruitzicht. Maar nu eerst: zomerstop. Fijne zomer en tot volgend seizoen!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse - Rik Mol - Leroy Daems - Mark Foesenek (Job de Meijer) - Marvin de Beer - Joris Goossens - Sjors Goossens - Bart van den Broek (Sjoerd Broos) - Daan van den Broek - Pim Goossens - Mitchel van Overveld (Siemen Boomaerts).

Knipsel Knipsel3

 

 

Geschreven door

Michiel van den Broek

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.