5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Degradatie dreigt na geflatteerde nederlaag in Best

zondag, 04 juni 2017 // hits 1662

Degradatie dreigt na geflatteerde nederlaag in Best

De spelers en supporters van Moerse Boys zijn zondagochtend hoogstwaarschijnlijk ontwaakt met een kater. Niet als gevolg van overmatig drankgebruik, maar van een gevoelige nederlaag in Best. De oranje-witten leden zaterdag een geflatteerde 4-1-nederlaag tegen Best Vooruit en staan nu voor een hels karwei. Op Akkermolen moet maandag de marge van drie ongedaan worden gemaakt om degradatie uit de eerste klasse af te wenden. Een moeilijke, maar geen onmogelijke taak.

Knotsgek kwartier

Op een druk sportpark De Leemkuilen kwam de uitslag grotendeels tot stand in een knotsgek kwartier na rust. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, wat resulteerde in weinig kansen. Best Vooruit raakte de lat, Mitchel stuitte op de doelman, dat was het zo’n beetje. Na rust vielen de doelpunten plots als rijpe appelen. De thuisploeg toonde zich uiterst effectief en benutte binnen vijf minuten twee mogelijkheden. Tot twee keer toe was het de Bestse centrumspits die een doeltreffend schot van zijn voet liet verdwijnen.

Binnen een mum van tijd maakte Moerse Boys de stand weer wat draaglijker. Bart punterde de aansluitingstreffer binnen, à la Patrick Kluivert tijdens de Champions League-finale van ’95. Weer twee minuten later was het verschil echter weer twee treffers. Marvin kon in eerste instantie nog opruimen, maar in het vervolg werd de bal alsnog via de binnenkant van de paal binnengeschoten.

Net na het uur kreeg Daan alweer de kans om achterstand te verkleinen. Pim werd gevloerd in het vijandelijke zestienmetergebied, waarna de nummer tien mocht aanleggen vanaf elf meter. De strafschop van Daan verdween via de lat over het Bestse doel. Enige tijd later had de doelman een kordaat antwoord op een knal van de Klein-Zundertse spelmaker. Tot overmaat van ramp haalde de thuisploeg tien minuten voor tijd nogmaals de trekker over (4-1), waardoor degradatie naar de tweede klasse dichterbij is dan ooit.

Wonder van Akkermolen

Wat Moerse Boys maandag, op Tweede Pinksterdag, nodig heeft, is het Wonder van Akkermolen. Dat er geen reden is om de handdoek al te werpen, heeft het verleden uitgewezen. In de nacompetitie van 2009 won De Moer na een 3-1-uitnederlaag op eigen veld met 4-1 van Zierikzee. En vorige week nog werd Heeswijk geklopt met 4-1, een uitslag die nu verlengingen als gevolg zou hebben. Ook het feit dat Moerse Boys allesbehalve weggespeeld is door Best Vooruit, moet hoop bieden.

Kortom: een belangrijke slag is verloren, maar de oorlog nog niet. Moerse Boys moet maandag vanaf minuut één vlammen, op zoek gaan naar het geluk. Aan de oranje-witte aanhang de opdracht om de manschappen van André Maas vanaf de aftrap naar de frontlinie te schreeuwen. Akkermolen moet kolken, de laatste keer dit voetbalseizoen. En dan, juist dan, kan het Wonder van Akkermolen werkelijkheid worden. Hup!

20170603 Knipsel

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse - Rik Mol - Mark Foesenek - Marvin de Beer - Gijs Klep (Hein Coremans) - Joris Goossens - Sjors Goossens - Bart van den Broek - Daan van den Broek - Pim Goossens - Mitchel van Overveld.

Geschreven door

Michiel van den Broek

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.